Firea cere să intervină Cioloș. Războiul între ELCEN și RADET se lasă cu conturi blocate la școli și spitale din Capitală

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie
Prima Pagina Energie Electrica si termica Firea cere să intervină Cioloș. Războiul între ELCEN și RADET se lasă cu conturi blocate la școli și spitale din Capitală
  • Prin decizie judecătoreacă, încasările RADET trebuie să intre în contul ELCEN

Inevitabilul s-a produs. Din războiul dintre ELCEN și RADET, școli, spitale, asociații de proprietari din București s-au trezit cu conturile blocate. Pusă în fața unei situații inedite, imposibil de gestionat, Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, face apel la premierul Dacian Cioloș pentru deblocarea situației critice referitoare la sistemul de termoficare din București. S-a ajuns aici, în urma unui control efectuat de Corpul de Control al Primului Ministru, spune Firea, conisderând că s-au luat decizii drastice pe care le resimt cetățenii.

bani

Prin decizie judecătoreacă, încasările RADET trebuie să intre în contul ELCEN. Agenții economici și instituțiile care au relație contractuală directă cu RADET vor livra sumele facturate de către Regie, în contul executorului judecătoresc și, apoi, banii vor ajunge la ELCEN, până la concurența sumei de 1.052.880.023,82 lei, se precizează într-un comunicat transmis de ELCEN.

Prin solicitarea formulată de către executorul judecătoresc, în data de 19.05.2016, nr. 903/2016, a fost inițiată executarea silită prin instituirea popririi la terț poprit, debitori ai debitoarei RADET. Mai exact, această măsură, a terțului poprit, nu înseamnă blocarea conturilor, ci reprezintă doar o redirecționare a sumelor, printr-o decizie a instanței de judecată, explică reprezentanții ELCEN.

“Niciun cont al unei instituții publice sau agent economic nu este în acest moment blocat din cauza sau la cererea ELCEN. Electrocentrale București a inițiat demersurile necesare pentru recuperarea sumelor pe care RADET le datorează, pentru agent termic livrat în perioada mai 2013 – decembrie 2014 și neachitat de către RADET”, se apără conducerea companiei.

Cu toate explicațiile venite din partea RADET, spitalul Elias, Institutul de Boli Infecțioase Victor Babeș, Universitatea București, școli, unități militare racordate la rețeaua de termoficare, au în acest moment conturile blocate. În fapt, tot bucureștenii suferă, singura soluție văzute de Firea fiind dialogul constructiv.

“Ani de zile nimeni nu s-a implicat pentru rezolvarea problemei în mod real, iar acum au luat o decizie foarte drastică. Normal era să ne întâlnim. ROMGAZ, ELCEN, RADET să intre într-un dialog constructiv, așa cum am făcut eu săptămâna trecută și cu reprezentanții primăriei pe acest nou mandat, să dialogăm cu toate entitățile. M-am întâlnit cu ministrul Energiei, cu reprezentanții ELCEN, cu reprezentanții RADET, am deblocat o primă sumă de 10 milioane de euro”, a declarat edilul-șef, citat de Agerpres.  RADET va convoca de urgență Consiliul de Administrație și va face toate demersurile juridice pentru a debloca situația create, dă asigurări Firea bucureștenilor.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *