Fondul Proprietatea vinde 2,5% din OMV Petrom

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Fondul Proprietatea vinde 2,5% din OMV Petrom

Fondul Proprietatea vinde 1,45 miliarde de acţiuni OMV Petrom, respectiv peste 2,5% din capitalul companiei.

Franklin Templeton Investment Management, în calitate de administrator de investiţii al Fondului Proprietatea, anunță că va demara o ofertă de plasament privat accelerat adresată exclusiv investitorilor calificaţi sau anumitor alţi investitori fără a depăşi 150 de persoane fizice sau juridice într-un stat membru, plecând de la 1,454 miliarde acţiuni existente în OMV Petrom, se arată într-un anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Procesul de plasament va fi demarat imediat, iar Goldman Sachs International, WOOD & Company Financial Services şi Banca Comercială Româna vor acţiona în calitate de joint bookrunners în cadrul tranzacţiei. Fondul a fost de acord cu o perioada de restricţie de 120 zile de la data stabilirii preţului tranzacţiei, sub rezerva renunţării cu acordul părţilor care acţionează în calitate de bookrunner şi cu respectarea anumitor excepţii uzuale, se precizează în document.

Se menționează, totodată, că Petrom nu va încasa nicio sumă de bani ca urmare a tranzacţiei.  Perioada de timp până la închiderea procesului de plasament, stabilirea preţului şi alocările rămân la libera alegere a fondului şi a părţilor care acţionează în calitate de bookrunner.

„În legatură cu această tranzacţie, Fondul a cerut şi a obţinut de la Goldman Sachs International, Erste Group Bank AG, Banca Comercială Română şi WOOD & Company Financial Services o renunţare la aplicarea prevederilor privind interdicţia de a înstrăina cuprinsă în contractul datat 5 octombrie 2016 încheiat în legatură cu oferta de acţiuni ordinare şi certificate de depozit în Petrom.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.