Secretarul de stat Corina Popescu: Aduceți proiecte inovative care să poarte marca “designed by VLER”

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie
Prima Pagina Energie Electrica si termica Secretarul de stat Corina Popescu: Aduceți proiecte inovative care să poarte marca “designed by VLER”

La FOREN 2016, Corina Popescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, a transmis un mesaj pentru investitori. „Dacă noi începem să gândim strategic la nivel regional securitatea energetică a României, proiectele trebuie să le definim tot în context regional. Și firmele din România trebuie să își desfășoare activitatea și afară, nu doar în interiorul țării noastre. Aceștia sunt pași pe care multe dintre alte țări i-au făcut deja. Avem specialiști foarte buni, recunoscuți la nivel internațional, avem experiență în proiecte dezvoltate cu succes în trecut. Este momentul ca România să capete curaj și să se afirme la nivel internațional”, a precizat Popescu.

poza-1-716x393„În ceea ce privește Strategia Energetică, România nu mai poate avea o abordare locală, ci are nevoie de o abordare la nivel regional. Avem o serie de obligații la nivel european, pe care trebuie să le transpunem în noua Strategie Energetică Națională. România are o poziție-cheie în această regiune”, a declarat Corina Popescu, în cadrul dezbaterii „Uniunea Energetică a Europei Centrale și de Est pentru integrare regională și securitate în alimentarea cu energie”, de la FOREN 2016, eveniment organizat de CNR-CME.

În opinia sa, România poate să joace un rol-cheie în toate dezbaterile existente în acest moment la nivel european vizavi de două subiecte importante aflate pe agenda Comisiei Europene: pachetul privind securitatea energetică durabilă și new market design. „În dezbaterile avute la nivel european, România va participa cu puncte de vedere profesioniste susținute de specialiști, în așa fel încât să devenim o țară cu o poziție proactivă, care își transmite punctele de vedere susținute cu argumente și decizii profesioniste pentru ca interesele României să fie bine reprezentate în legislația stabilită la nivel european”, a afirmat Corina Popescu.

13419088_562765083902337_9207305777064391469_n

De asemenea, Secretarul de Stat a participat și la workshop-ul Internațional VLER cu tema „Tinerii energeticieni pregătiți pentru provocările energeticii de mâine”. „Mă bucur când am ocazia să le vorbesc unor tineri. Asta pentru că eu cred că voi, tinerii,  sunteți una dintre cele mai valoroase resurse pe care le avem. M-aș opri azi la unul dintre pilonii strategiei energetice stabilite la nivel european, cel care se referă la cercetare, inovație și competitivitate. Acestea sunt așteptările noastre de la voi, tinerii. La nivel mondial există o schimbare de paradigmă, și vin cu un exemplu care m-a frapat săptămâna trecută, când am fost la o conferință în China. Toată copilăria mea a fost marcată de lucruri care purtau marca «Made in China», acum însă am văzut în China cum «Made un China» a devenit «Designed by China». Conceptul s-a modificat, nu mai este doar acel simplu model de a multiplica și a produce, ci acela de a defini. Așadar, invitația noastră este să faceți acest pas către inovație, de la «made in» către «designed by», astfel încât să aduceți proiecte inovative care să poarte marca «designed by Vler»”, a declarat Secretarul de Stat.

În perioada 12-16 iunie 2016, se desfășoară  cea de-a 13-a ediție a FOREN 2016, Forumul Regional al Energiei din regiunea Central-Est Europeană, organizat de Asociația Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, la Vox Maris Grand Resort, Costinești.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.