Foștii directori de la CNE Cernavodă, trimiși în judecată. Prejudiciu de 3,5 milioane euro pentru Nuclearelectrica

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Foștii directori de la CNE Cernavodă, trimiși în judecată. Prejudiciu de 3,5 milioane euro pentru Nuclearelectrica

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a foștilor directori CNE Cernavodă, Ionel Bucur și  Elena Marinela Negulici, sub măsura preventivă de control judiciar, și a altor 3 persoane din cadrul CNE Cernavodă (Mădălina Olteanu, Ionel Encică, Laurenţiu-Theodor Nicola), cărora nu li s-a aplicat nicio masură preventivă, își informează Nuclearelectrica investitorii și acționarii.

Centrala-Nucleara-Cernavoda

În acest context, pe fondul trimiterii în judecată de către Direcția Națională Anticorupție, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat în data de 16.03.2016 dosarul nr. 1794/118/2016, în care SNN are calitatea de parte vătămată, prejudiciul fiind in cuantum de 3.471.463 euro, se menționează în raportul Nuclearelectrica transmis BVB.

Reprezentanții companiei subliniază că SNN, ca parte vătămată în proces, va lua toate măsurile pentru protejarea drepturilor și intereselor sale. Potrivit informării Nuclearelectrica, măsura intervine ca urmare a anchetei derulate de DNA și a constatării a unor acțiuni sau inacțiuni legate de modul de atribuire a unui contract cadru de servicii de protecție fizică și monitorizare încheiat în 2008, concluziile anchetei făcând referire la eludarea legislației în domeniul atribuirii contractelor de achiziție publică și a legislației speciale în domeniul încheierii și derulării contractelor ce necesită autorizații speciale din partea Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Faptele constatate de ancheta DNA nu au afectat și nu vor afecta în niciun fel securitatea nucleară, operarea centralei și/sau asigurarea tuturor celorlalte funcții suport aferente activității de bază, compania desfășurându-și activitatea în conformitate cu obiectivele asumate, își asigură Nuclearelectrica investitorii și acționarii.

Din data de 19.02.2016, Marian Șerban, Directorul Centralei CNE Cernavodă a preluat atribuțiile funcției de Director al Sucursalei CNE Cernavodă și Titina Holobiuc  – pe cele de  Director Economic în cadrul CNE Cernavodă. Șerban a ocupat până în prezent funcția de Director de Centrală CNE Cernavodă Unitățile 1 si 2, coordonând direcția de producție, direcția tehnică, departamentele de control lucrări, radioprotecție, securitate nucleară și monitorizare performanțe pentru ambele unități nucleare. Are o experiență de peste 30 de ani în industria nucleara, ocupând funcții de conducere pe perioada punerii în funcțiune a ambelor unități ale CNE Cernavoda.  Titina Holobiuc este economist de profesie și are o experiență de 31 de ani în domeniul financiar-contabil, coroborat cu specificul industriei nucleare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.