Fostul Președinte al ANRE, Niculae Havrileț, ales administrator la Electrica

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Fostul Președinte al ANRE, Niculae Havrileț, ales administrator la Electrica

Niculae Havrileț, Radu Mircea Florescu și Dragoș Andrei sunt noii membri în Consiliul de Administrație al Electrica. Acționarii companiei au decis, în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor de astăzi, 7 februarie 2019,  alegerea acestora prin metoda votului simplu.

Cinci candidați s-au înscris pentru Consiliul de Administrație al Electrica. Ministerul Energiei i-a propus pe Niculae Havrileț și Dragos Andrei.

Niculae Havrileț este Consilier al ministrului Energiei, Anton Anton. Cu o experiență de 35 de ani în sectorul gazelor naturale, respectiv 20 de ani în poziții de conducere, Havrileț a fost, timp de 5 ani, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Dragoș Andrei activează în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare – BERD și este președinte al Comitetului Interministerial de coordonare a schemelor de ajutor de stat. A fost consilier de stat în aparatul de lucru al primului ministru și secretar de stat în Ministerul Finanțelor și Ministerul Administrației. A făcut parte din Consiliul de Supraveghere al SNTEE Transelectrica.

Radu Mircea Florescu este propunerea Băncii Europene pentru Reconstructie și Dezvoltare (BERD). În prezent Director General al Centrade │ Cheil, Europa de Sud Est, centrul regional de comunicare pentru Cheil Worldwide, el coordonează 11 piețe în țările adriatice și balcanice.

Au mai candidat Lucian Isar, administrator al Risk and Treasury Advisory SRL și Radu Ioan Puscariu, Consultant energetic, autorizat de ANRE.

Acționarii au avut dreptul de a veni cu propuneri de candidați pentru ocuparea posturilor de administratori vacante în urma renunțării la mandat a administratorului independent Arielle Marie Malard de Rothschild și a administratorului neindependent Elena Doina Dascălu. Și Willem Schoeber a decis să renunțe la funcția de administrator, Consiliul de Administrație luând act de decizia lui începând cu data de 7 februarie 2019.

Din Consiliul de Administrație al Electrica mai fac parte următorii membri: Bogdan George Iliescu, Gicu Iorga, Valentin Radu, Ramona Ungur. Valentin Radu a fost ales, pe 12 decembrie, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica, pentru un mandat de un an.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *