Furnizorul de energie Imperial Development SRL, controlat de omul de afaceri clujean Radu Vlas, cunoscut ca apropiat al primarului Emil Boc, a pierdut un client foarte important – Stadionul Cluj Arena, ce consumă curent cât un oraş

Publicat pe Categorii Esential, Exclusiv, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Furnizorul de energie Imperial Development SRL, controlat de omul de afaceri clujean Radu Vlas, cunoscut ca apropiat al primarului Emil Boc, a pierdut un client foarte important – Stadionul Cluj Arena, ce consumă curent cât un oraş
  • Decizia ANRE:  Electrica Furnizare, în calitate de FUI obligat, va asigura continuitatea în alimentarea cu energie electrică la Cluj Arena

Furnizorul de energie Imperial Development SRL a pierdut un client foarte important – Stadionul Cluj Arena, gazda mult așteptatului Festival Untold. Firma aparține lui Radu Vlas, care este și patronul Ardeal Construct, cunoscut ca apropiat al primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Începând cu data de 3 iulie şi până la data trecerii locurilor de consum preluate, în condiţiile legii şi ale reglementărilor în vigoare, la un furnizor concurențial, furnizarea de energie electrică şi facturarea consumului de energie electrică pentru Stadionul Cluj Arena va fi asigurată de către societatea Electrica Furnizare S.A. în calitate de furnizor de ultimă instanță, potrivit unei informări a Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Printr-o adresă transmisă pe 27 iunie, Consiliul Județean Cluj a informat ANRE că, începând cu data de 03.07.2019 locul de consum Stadionul Cluj Arena se află în situaţia de a nu avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio sursă, ca urmare a expirării contractului încheiat cu furnizorul Imperial Development SRL. La rândul său, Cluj Arena a confirmat solicitarea de preluare a două locuri de consum și a transmisă o copie a Contractului subsecvent de furnizare a energiei electrice nr. 457/03.07.2018, încheiat cu furnizorul Imperial Development SRL, din care rezultă că încetarea contractului este urmare a expirării duratei de valabilitate a acestuia.

Ca urmare, președintele ANRE nr. 657/2018 a decis ca furnizorul de ultimă instanţă obligat desemnat pentru zonele de rețea Muntenia Nord, Transilvania Nord și Transilvania Sud – societatea Electrica Furnizare să asigure continuitatea în alimentarea cu energie electrică la Cluj Arena.

Cluj Arena consumă curent cât un oraş! Potrivit datelor publicate de presa locală, instalaţiile electrice de stadionul Clujului generează o putere ce poate ajunge la 2,4 megawaţi, aidoma unei aşezări cu 100.000 de locuitori. Marii consumatori sunt nocturnă și sistemul propriu-zis de iluminare, climatizarea şi ventilaţia. Se mai adaugă cele două tabele gigant, carele de transmisie TV, senzorii şi camerele video ale serviciilor de securitate, porţile de acces în garajul subteran. Toate sînt conectate la sistemul unitar de energie. De notat și că „Cluj Arena” are asigurare în caz de pană. Două generatoare autonome preiau, fără probleme, sarcina electrică, putînd să acopere singure consumul pentru un meci întreg.

EnergoBit a asigurat partea de alimentare cu energie, iluminatul terenului, iluminatul ambiental și cel interior, Cluj Arena intrând în categoria stadioanelor de cinci stele, cu dotări la standarde internaționale, fiind al doilea stadion ca dimensiune din România, după Național Arena, cu o capacitate de peste 30.000 locuri.

La finele anului trecut, Consiliul Judeţean a majorat tarifele pentru utilități, ca urmare a creșterii prețurilor la gaz, energie electrică și apă, pentru Cluj Arena şi a instituit taxe speciale pentru turism.

Societatea Imperial Development, controlată de omul de afaceri clujean Radu Vlas, este proprietarul complexului multifuncţional Leul din Piaţa Mihai Viteazu, construit pe terenul municipalităţii, şi deținătoarea  unui imobil de 25 de etaje din cartierul Mănăştur. Imperial Development SRL este parte a unui grup de firme, principalele activități ale societății fiind producerea de energie electrică din surse regenerabile și furnizarea energiei electrice, se specifică pe site-ul companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *