Furtunile din regiunea Moldovei, în cursul după-amiezii de ieri și a nopții, au cauzat întreruperea energiei la aproximativ 18.000 de consumatori. Printr-un efort susținut al colegilor din teren, echipelor contractorilor și dispecerilor, Delgaz Grid a restabilit alimentarea cu energie a peste 40 de localități.
Se continuă eforturile pentru realimentarea cu energie a circa 1.000 de clienți din 9 localități din jud. Iasi, Vaslui, Bacău, Neamț și Suceava.
Vremea nefavorabilă a cauzat și un număr triplu de deranjamente individuale și colective în rețelele de joasă tensiune ce alimentează în mod direct consumatorii casnici, comparativ cu o zi obișnuită.

Echipele Delgaz Grid intervin în continuare pentru remedierea avariilor din toate rețelele electrice ca urmare a ruperii conductoarelor sau stâlpilor, prin căderea unor copaci peste liniile electrice aeriene sau înlocuirea elementelor de izolație și a transformatoarelor lovite de fulgere etc.
Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, compania atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor în cazul pătrunderii persoanelor în vecinătatea acestora. Totodată, vegetația adusă de vânt în rețelele electrice și stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, pot genera accidente grave în eventualitatea căderii acestora și de aceea este necesar să fie apelat Dispeceratul de Urgență al companiei noastre la 0800 800 929.
Și pentru astăzi meteorologii au emis o avertizare de instabilitate atmosferică pentru jud. Iași, Bacău și Vaslui, fiind prognozate averse torențiale, descărcări electrice și intensficări ale vântului.
Despre Delgaz Grid
Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,5 miliarde de euro.