CET Sud şi CET Grozăveşti, amendate cu 150.000 de lei pentru poluarea din Bucureşti de la începutul lunii martie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic CET Sud şi CET Grozăveşti, amendate cu 150.000 de lei pentru poluarea din Bucureşti de la începutul lunii martie

CET Sud şi CET Grozăveşti au fost  amendate de Garda de Mediu cu 150.000 de lei  în urma controalelor realizate după poluarea din Bucureşti de la începutul lunii martie. Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Mărioara Gâtej, a anunţat că CET Sud şi CET Grozăveşti au fost amendate cu 50.000 de lei, respectiv 100.000 de lei, în urma controalelor realizate după poluarea din Bucureşti de la începutul lunii martie, scrie news.ro.

 “Am avut două cazuri pe unităţi care deţin instalaţii mari de ardere, care au fost sancţionate. E vorba de CET Sud, care a fost sancţionat cu amendă în sumă de 50.000 de lei pentru nerespectarea autorizaţiei integrate de mediu, respectiv pentru că nu a putut prezenta documente din care să rezulte că a asigurat mentenanţa sistemelor de reţinere poluanţi şi nu a efectuat acele măsurători paralele, cel puţin o dată pe an pentru poluanţi. E vorba de faptul că o dată pe an cel puţin au obligaţia să realizeze măsurători printr-un laborator acreditat suplimentat de automonitorizare dânşilor”, a explicat comisarul general al Gărzii de Mediu, potrivit news.ro.

Gâtej a spus că şi CET Grozăveşti a fost amendat cu 100.000 de lei.“Şi CET Grozăveşti a fost sancţionat cu 100.000 de lei tot pentru nerespectarea condiţiilor stabilite în autorizaţia integrată de mediu. Mai bine zis pentru faptul că au început utilizarea combustibilului păcură din data de 27 februarie, pe noi ne-au notificat pe 4 martie. Într-adevăr, consumul a fost în această perioadă de 260 ,5 tone de păcură. Problema mare este că nu aveau voie să utilizeze păcură decât în anumite condiţii, special impuse prin autoritate integrată de mediu, respectiv atunci când presiunea gazului metan nu mai asigura funcţionarea corespunzătoare şi în parametrii a instalaţiei şi atunci aveau dreptul să utilizeze păcura. Oricum, obligatoriu cu notificare prealabilă atât a Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, cât şi şi a Gărzii de Mediu”, a precizat reprezentanta Gărzii de Mediu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *