Gardă nouă de șefi la Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie, ce va fi administrată în sistem dualist. Membrii CA, revocați. A fost numit primul Consiliu de Supraveghere, dominat de membri ALDE

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Gardă nouă de șefi la Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie, ce va fi administrată în sistem dualist. Membrii CA, revocați. A fost numit primul Consiliu de Supraveghere, dominat de membri ALDE

Schimbări majore au fost operate, la începutul anului, la Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), companie de stat ce a fost înființată prin divizarea SC DFEE – Electrica. La inițiativa Ministerului Energiei, a fost modificat modul de administrare, SAPE urmând să fie condusă în sistem dualist, de un Consiliu de Supraveghere și un Directorat. În aceste noi condiții, au fost revocați membrii CA și numiți membrii primului CS. Constatăm, fără să ne mai surprindă, că din nou au fost promovați oamenii de partid.

După ce au aprobat schimbarea modului de administrare, acționarii au decis să revoce membrii CA, respectiv pe: Dan Agrișan, Daniela Lulache, Marius Mitruș, Ana Crăița Bucheru și Bogdan Patriniche.

Totodată, acționarii au aprobat desemnarea primilor membri ai Consiliului de Supraveghere al SAPE, pentru o perioadă de 2 ani, respectiv: Pană Ionel, Blejan Ciprian Mircea, Negruț Cornelia, Chiriac Cristina și Moldoveanu Ion-Adrian. Directorul general al  SAPE este Viorel Cîrstea.

Cine sunt supraveghetorii SAPE promovați de Ministerul Energiei? Pană Ionel este membru ALDE Dolj, a fost director general al Electrica Oltenia, director în cadrul Transelectrica. Blejan Ciprian Mircea, om de afaceri, este membru ALDE Bihor. A fost director general adjunct la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii și a lucrat la Electrica Furnizare ca șef de oficiu comercial. Negruț Cornelia, fost deputat ALDE de Maramureș și fost vicepreședinte AVAS. Moldoveanu Ion-Adrian este vicepreședinte ALDE și administrator special al Hidroserv, filiala Hidroelectrica aflată în insolvență. Acesta a fost director general și director general adjunct la SAPE. Chiriac Cristiana este consilier juridic la Ministerul Energiei.

SAPE  monitorizează modul de îndeplinire a obligațiilor rezultate din contractele de privatizare încheiate de Electrica,  gestionează litigiile cu Enel aflate pe rolul Curții de Arbitraj de la Paris. Compania a fost desemnată să se ocupe de implementarea memorandumului de înțelegere dintre Rompetrol și statul român și să reprezintă statul în fondul de investiții ce trebuie înființat alături de KMG International. Totodată, SAPE  controlează compania de proiect Hidro Tarnița și deține participații minoritare la Electrica Soluziona și Bursa Română de Mărfuri.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *