Gaze pentru Electrocentrale Bucureşti până la 31 ianuarie 2016. Un nou contract, cu ipotecă pe CET Progresu

Publicat pe Categorii Esential, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Esential Gaze pentru Electrocentrale Bucureşti până la 31 ianuarie 2016. Un nou contract, cu ipotecă pe CET Progresu

Consiliul de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz  a decis prelungirea contractului de vânzare – cumpărare gaze naturale cu Electrocentrale București S.A. până la data de 31 ianuarie 2016. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CA din data de 29 decembrie 2015.

.electrocentrale-bucuresti-Elcen

Au rămas în vigoare aceleași condiții contractuale, cu următoarea excepție: cantitatea de gaze naturale interne din depozite, pentru Noncasnici (NC), va fi de minim 35% din total cantitate gaze naturale interne livrate pentru NC, informează reprezentanții producătorului de gaze.

Potrivit acestora, Romgaz va încerca să maximizeze acest procent al cantităților de gaze naturale interne extrase din depozite și furnizate către Electrocentrale București S.A.

Consiliul de Administrație a mai stabilit ca încheierea noilor contracte de furnizare a gazelor naturale pentru perioada 01 februarie 2016 – 30 septembrie 2016 să fie condiționată de încheierea Convenției de eșalonare în formă autentificată concomitent cu Contractul de garantare ipotecă imobiliară Rang I, cât mai devreme posibil, dar nu mai târziu de data de 20 ianuarie 2016.

Totodată, părțile au agreat condițiile de garantare a Convenției de eșalonare, respectiv ipotecă de rang I și gaj asupra activelor CET Progresu, a căror valoare trebuie să fie până cel puțin la concurența sumei care va face obiectul Convenției de eșalonare, respectiv terenuri și construcții notate în cartea funciară și alte active acceptate de ROMGAZ, potrivit informării transmise BVB.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *