General Electric Global Services, mentenanță pentru ELCEN de 5,65 mil.euro

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica General Electric Global Services, mentenanță pentru ELCEN de 5,65 mil.euro

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN)  anunță semnarea unui un contract de service şi mentenanţă, în valoare de 5,65 milioane de euro, cu General Electric Global Services GmbH, divizia de service a companiei americane General Electric (GE). Contractul intră în vigoare la 9 septembrie şi vizează lucrări de service şi mentenanţă a turbinei cu gaz din centrala cu ciclu combinat Bucureşti Vest.

CTE Vest„Turbina cu gaz joacă un rol esenţial în funcţionarea centralei cu ciclu combinat de la Vest, în activitatea ELCEN, ca urmare a gradului său ridicat de eficienţă. Ne bucurăm că vom colabora cu experţi în domeniu, fabricanţii originali ai turbinei cu gaz, în asigurarea serviciilor de mentenanţă ale turbinei, garantând astfel siguranţa furnizării unui serviciu de calitate în alimentarea cu energie termică a consumatorilor bucureşteni”, a declarat directorul general al ELCEN, Marcel-Octavian Nicolăescu, citat în comunicatul transmis de companie.

Contractul se derulează pe o perioadă de şase ani şi se ridică la 5,65 milioane de euro, preţ fix stabilit pentru toată perioada derulării contractului. General Electric Global Services a participat la licitaţia deschisă online, anunţată şi desfăşurată de ELCEN în perioada mai – august 2016, şi a fost declarată câştigătoare la începutul acestei luni. La licitaţia desfăşurată prin intermediul SEAP s-au depus două oferte. Astfel, în conformitate cu obligaţiile contractuale, timp de şase ani, General Electric Global Services va asigura toate activităţile de service şi mentenanţă (monitorizarea continuă a funcţionarii turbinei, intervenţii operative, revizii anuale care să prevină eventuale incidente, recondiţionări ale pieselor de schimb etc.) a turbinei cu gaz din centrala cu ciclu combinat de la CTE Bucureşti Vest, precizează oficialii ELCEN.

„Demararea activităţii dintre General Electric Global Services şi ELCEN reprezintă un pas important în cadrul relaţiilor de colaborare. Cu această ocazie, ELCEN intră în rândul marilor companii producătoare de energie din România care beneficiază de servicii tehnice de specialitate ale GE pentru asigurarea disponibilităţii maxime de funcţionare şi a parametrilor de calitate, contribuind astfel la competitivitatea ELCEN în sectorul energetic”, a afirmat  directorul general al General Electric Power Services pentru Europa Centrală, Adolf Roesch.

Turbina cu gaz de la CTE Bucureşti Vest funcţionează din 2009 şi este fabricată de General Electric, firma-mamă a General Electric Global Services.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.