Germania: Acţiunile RWE şi E.ON, scăderi semnificative la bursă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Germania: Acţiunile RWE şi E.ON, scăderi semnificative la bursă

Cele mai mari companii de utilităţi din Germania, EON SE şi RWE AG, au înregistrat marţi scăderi semnificative la bursă, din cauza temerilor că provizioanele pentru dezafectarea centralelor şi evacuarea deşeurilor nucleare ar putea fi insuficiente, transmite Bloomberg, scrie Agerpres.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile RWE au scăzut cu 14%, la 10,18 euro, cel mai semnificativ declin din ianuarie 1999, în timp ce titlurile E.ON erau în scădere cu 13%, cel mai semnificativ recul din noiembrie 2012.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat că statul german va renunţa în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima (Japonia). Germania a introdus, în 2011, taxa pe combustibilul nuclear, care ar urma să rămână în vigoare cel puţin până în 2016. Această taxă a afectat semnificativ câştigurile companiilor germane de utilităţi.

Potrivit Agerpres, cei patru operatori ai centralelor nucleare din Germania – E.ON, RWE, EnBW şi Vattenfall – au făcut provizioane de aproximativ 36 miliarde de euro pentru dezafectarea centralelor şi evacuarea deşeurilor nucleare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *