Grabă sau “cu dedicație”?! Cum achiziționează Ministerul Energiei servicii de asistență tehnică pentru gestionarea finanțării PNRR în energie? Cei interesați au la dispoziție doar 4 zile să depună ofertele, dintre care două sunt sâmbătă și duminică

Publicat pe Categorii Business, Exclusiv, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Grabă sau “cu dedicație”?! Cum achiziționează Ministerul Energiei servicii de asistență tehnică pentru gestionarea finanțării PNRR în energie? Cei interesați au la dispoziție doar 4 zile să depună ofertele, dintre care două sunt sâmbătă și duminică

Ministerul Energiei are în plan elaborarea unui Ghid al Solicitantului și o schemă de ajutor de stat pentru măsura de investiții “Lanț industrial de producție și/sau asamblare si/sau reciclare a bateriilor, a celulelor și panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare), precum și noi capacități de stocare a energiei electrice” cuprinsă în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit unui anunț cu data de 14 octombrie, ministerul achiziționează servicii de asistență tehnică pentru elaborarea documentelor programatice aferente gestionării finanțării PNRR în sectorul de energie, măsura de investiții menționată anterior, pentru care va plăti 134.500 lei.

Ne-a atras atenția că cei interesați pot depune ofertele până pe 18 octombrie. Adică au la dispoziție doar 4 zile, dintre care două sunt sâmbătă și duminică. “Este foarte dificil să vii cu o ofertă în două zile, lucrarea fiind una de anvergură. Practic, se va acorda asistență tehnică pentru realizarea unui ghid care va stabili ce investiții sunt eligibile pentru finanțare în cadrul PNRR”, ne spune un specialist în domeniu.

Mai mult, ghidul și schema de ajutor de stat trebuie să fie gata până la finele anului în curs, Ministerul Energiei urmând să încheie un contract de prestări servicii valabil  până la 31.12.2021.

Oferta stabilită ca fiind câștigătoare, după aplicarea criteriului de atribuire, se va publica în catalogul electronic din SEAP. Este de urmărit cine va fi câștigătorul care va veni în două zile cu o ofertă, ce urmează a fi atribuită de minister pe baza criteriului: “cel mai bun raport calitate-preţ”. Să fie grabă din partea specailiștilor ministerului sau să fie „cu dedicație”?


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.