Grigorescu, la CET Vest: Dacă se dovedește că au existat erori umane sau reacții întârziate, vom lua măsuri!

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Grigorescu, la CET Vest: Dacă se dovedește că au existat erori umane sau reacții întârziate, vom lua măsuri!

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a vizitat în această dimineață Centrala Electrică de Termoficare Vest pentru a verifica, la fața locului, situația distribuției agentului termic în București, potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a ministerului.

electrocentrale-bucuresti-Elcen

Grigorescu a cerut conducerii ELCEN ca, împreună cu reprezentanții RADET, să își asume responsabilitatea pentru rezolvarea, în comun, a problemelor generate de avariile neprevăzute. El a solicitat, totodată, o analiză a intervenției pentru repararea cazanului spart de la CET Vest, în data de 4 ianuarie. „Dacă se dovedește că au existat erori umane sau reacții întârziate, vom lua măsuri. Așteptam o analiză asemănătoare și la nivelul Radet”, a declarat Victor Grigorescu.

Ministrul a adăugat că vor avea loc ședințe zilnice de analiză ELCEN/RADET până va trece perioada rece, astfel încât să se răspundă, în timp util, situațiilor de criză. „Când prognoza meteo va arăta o înrăutățire a vremii, ne vom întâlni și de mai multe ori pe zi, dacă va fi cazul”, a spus Grigorescu.

Fostul director general al ELCEN, Gabriel Ignat, recomandă – pe pagina sa de Facebook –  o analiză completă pe starea echipamentelor din cele 4 centrale și disponibilul real de capacitate termică, comparativ cu necesarul de termie pe ultimii 3 ani. În mod normal se face aceasta raportare înainte de  începerea sezonului rece, a precizat Ignat.

ELCEN și RADET au reluat discuțiile începând de astazi, ora 13:00, într-o ședință comună zilnică în cadrul comandamentului de iarnă în vederea soluționării eficiente a tuturor problemelor legate de sistemul de încălzire, se precizează într-un comunicat al ELCEN.

Reprezentanții ELCEN au anunțat că, în această dimineață, parametrii CTE București Vest excedau comanda RADET, în sensul că temperatura agentului termic la plecarea din centrală era de 107 grade Celsius în loc de 102 grade Celsius cât a comandat RADET, acest lucru explicându-se prin faptul că era necesar un aport suplimentar de energie termică pentru readucerea la temperaturi ambientale normale în apartamentele care au suferit de disconfortul termic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *