Grija față de mediu, o responsabilitate.Gabriela Stanciu, Blumenfield: Companiile să aibă în vedere monitorizarea factorilor de mediu încă din faza de planificare/proiectare a investiției

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu
Prima Pagina Actual Flux energetic Grija față de mediu, o responsabilitate.Gabriela Stanciu, Blumenfield: Companiile să aibă în vedere monitorizarea factorilor de mediu încă din faza de planificare/proiectare a investiției

„Grija față de mediu este o responsabilitate. Companiile – nu doar cele din sectorul energetic – să aibă în vedere monitorizarea factorilor de mediu încă din faza de planificare/proiectare a investiției”, este recomandarea Gabrielei Stanciu, Director General Blumenfield, o companie 100% cu capital privat românesc, care furnizează servicii integrate în domeniul protecției mediului, pentru cei peste 150 de participanți la Conferința anuală InvesTenergy cu tema Energie cu responsabilitate.

„Încă din faza de proiectare a investiției este important să monitorizăm factorii de mediu, ne referim nu doar la biodiversitate, ci și la apă, sol și indicatori de calitate a aerului, cât și la presiunea acustică (zgomot)”, a precizat Gabriela Stanciu, subliniind faptul că toate industriile din sectorul energetic au impact semnificativ asupra mediului, industria de petrol și gaze, exploatarea de minereu și cărbune, vorbim despre producerea energiei.

Reprezentanta Blumenfield a prezentat beneficiile unui program de monitorizare a factorilor de mediu. “Cunoașterea stării inițiale a mediului ajută la evaluarea corectă a impactului asupra acestuia în elaborarea studiilor, astfel, un alt beneficiu al acestui program poate fi diminuarea perioadei de obținere a acordurilor de mediu necesare investiției”.

În general, proiectele din zona de energie se întind pe suprafețe mari. Un parc de turbine eoliene ocupă zeci, sute de hectare. Proiectele de prospecțiuni 3D ocupă suprafețe mari de teren. Cum procedează Blumenfield? Colectăm date din teren, le analizăm în Centrul nostru de Cercetare în Protecția Mediului și transmitem rezultatele analizelor de sol, apa și biodiversitate, a precizat Gabriela Stanciu.

Pe lângă companii, și autoritățile de reglementare, agențiile de mediu locale și centrale apelează la Blumenfield pentru a primi date concrete din teren.

Citește și: https://www.investenergy.ro/afaceri-romanesti-de-succes-blumenfield-furnizor-de-aer-proaspat-pentru-business-gabriela-stanciu-director-general-o-decizie-de-investitie-depinde-si-de-conditiile-dar-mai-ales/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *