Afaceri românești de succes. Blumenfield®, furnizor „de aer proaspăt pentru business”. Gabriela Stanciu, Director General: O decizie de investiție depinde și de condițiile, dar mai ales de obligațiile de mediu, care pot atrage după sine costuri semnificative

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Interviuri InvesTenergy, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Afaceri românești de succes. Blumenfield®, furnizor „de aer proaspăt pentru business”. Gabriela Stanciu, Director General: O decizie de investiție depinde și de condițiile, dar mai ales de obligațiile de mediu, care pot atrage după sine costuri semnificative
  • Blumenfield®, companie 100% cu capital privat românesc, cu o tradiție de peste 10 ani, furnizează servicii integrate în domeniul protecției mediului. A oferit expertiză pentru primul cel mai mare proiect de prospecțiune seismică 3D pentru industria onshore oil&gas din România și pentru primul studiu de evaluare a impactului undelor electromagnetice într-un proiect de prospecțiune electrică pentru industria offshore oil&gas din Marea Neagră

Protecția mediului este o responsabilitate a tuturor. Companiile – nu doar cele din sectorul energetic – trebuie să ia măsuri pentru diminuarea impactului activității lor asupra mediului înconjurător. În acest context, consultantul de mediu are un rol foarte important. Un lucru este clar: ”Afacerile au nevoie de aer proaspăt”. Așa am ajuns la
Blumenfield® , în Constanța, o companie 100% cu capital privat românesc, cu o tradiție de peste 10 ani, care furnizează servicii integrate în domeniul protecției mediului. “<Fresh air for business>, deviza companiei noastre, înseamnă că venim cu soluții de implementare a cerințelor din legislația de mediu, optimizăm costurile, fiind focusați – în permanență – pe protejarea mediului înconjurător. Blumenfield® înseamnă <câmpul cu flori> care rămâne după o activitate sau un proiect, dacă sunt implementate măsuri eficiente de protecție a mediului”, ne spune Dna Gabriela Stanciu, consultant de mediu, cu o experiență de peste 15 ani și cu un background impresionant în legislația de mediu.

Primul cel mai mare proiect de prospecțiune seismică 3D pentru industria onshore oil&gas din România, primul studiu de evaluare a impactului undelor electromagnetice într-un proiect de prospecțiune electrică pentru industria offshore oil&gas din Marea Neagră, studii de evaluare a impactului în proiectele de explorare oil&gas offshore Marea Neagra,  o serie de programe de monitorizare a ecosistemului marin, studii de evaluare a impactului asupra mediului în proiecte de infrastructura costieră, obținere de autorizații integrate de mediu pentru depozite de deșeuri și alte activități cu impact semnificativ asupra mediului, monitorizări ale biodiversității în parcuri eoliene.Toate acestea (lista poate continua cu alte proiecte – n.red.) poartă numele Blumenfield® .

InvesTenergy vă prezintă o poveste de business românesc de succes, construit cu efort, determinare și foarte multă pasiune. Un interviu cu Dna Gabriela Stanciu, Director General Blumenfield®.

-Când am auzit de Blumenfield® , am crezut că este vorba despre o firmă străină. Probabil, nu sunt prima persoană care vă spune asta. Recunosc, sunt încântată să aflu că este o firmă cu capital sută la sută românesc, cu peste 10 ani de activitate de succes.

-Așa este, nu sunteți prima persoană care spune asta. Mai sunt întrebată, destul de des: “Da’ cine e în spatele Blumenfield® ? E venită din afară, n-are cum altfel…”. Ei, bine lucrurile sunt un pic mai simple de atât. Blumenfield este o companie 100% cu capital privat românesc, care furnizează servicii integrate în domeniul protecției mediului, pornind de la consultanță și elaborarea de studii de mediu, până la implementarea de programe ample de monitorizare a ecosistemelor terestre și acvatice.

Dincolo de un nume, Blumenfield® este un concept. Al profesionalismului în consultanță de mediu, bazat pe expertiza unei echipe de oameni strașnici, riguroși și implicați în a obține cele mai bune rezultate pentru clienții noștri. Blumenfield® înseamnă “câmpul cu flori” care rămâne după o activitate / un proiect, daca sunt implementate măsuri eficiente de protecție a mediului. Și asta nu e poezie, este un adevăr. Se poate vedea cel mai bine în carierele în care implementăm programele de reconstrucție ecologică. Cariera Turcoaia, jud. Tulcea, este doar un exemplu.

-Ce face mai exact Blumenfield® ?

-Blumenfield® s-a înființat în noiembrie 2009, cu scopul de a furniza “fresh air for business”, un concept de servicii integrate de consultanță în protecția mediului, care să ofere clienților timpul necesar să se concetreze asupra aspectelor de dezvoltare a afacerii lor. Din 2010, Blumenfield este înregistrată în Registrul Național al elaboratorilor de studii de mediu, având competența să elaboreze Studii de evaluare a impactului asupra mediului, Studii de evaluare adecvată a biodiversității, Rapoarte de mediu, Bilanțuri de Mediu, Rapoarte de amplasament pentru activitățile care necesită Autorizații Integrate de Mediu. Tot din 2010, Blumenfield deține Atestatul ANRM pentru întocmirea de documentații tehnico – economice și lucrări de teren în industria Oil& Gas și în industria extractivă a resurselor minerale.

Serviciile de consultanță furnizate de Blumenfield® acoperă integral nevoile clienților. Venim cu soluții de implementare a cerințelor din legislația de mediu, optimizăm costurile, fiind focusați – în permanență – pe protejarea mediului înconjurător.

Astfel, clienţii beneficiază de expertiza echipei Blumenfield® pentru elaborarea  de documentații tehnice și studii de mediu pentru obținerea acordurilor, avizelor și autorizațiilor de mediu, precum și de documentații tehnice pentru obținerea licențelor de concesiune și a avizelor la programele anuale emise de ANRM. Realizăm planurile și proiectele tehnice de refacere a mediului, planurile de gestiune a deșeurilor din industria extractivă și programele de monitorizare a factorilor de mediu. Ne ocupăm și de raportările cerute de legislația specifică de mediu. Asigurăm, totodată, interfața cu autoritățile de mediu și ANRM, oferim asistență tehnică în cadrul inspecțiilor efectuate de către autoritățile de mediu și ANRM, instruim clienții cu privire la cerințele legislatiei specifice în domeniul protecției mediului. Și, nu în ultimul rând, gestionăm și optimizăm costurile pentru managementul deșeurilor generate din proiecte sau activități.

Blumenfield® este mult mai mult decât o companie de consultanță de mediu. În urmă cu 3 ani ați inaugurat primul Centru Privat de Cercetare în Protecția Mediului din regiunea Sud-Est…

– Pentru că întotdeauna problemele de mediu cu care se confruntă clienții noștri devin provocările echipei Blumenfield® în a găsi soluții optime și eficiente pentru protecția mediului, în noiembrie 2016 a fost inaugurat Blumenfield® Science, primul Centru Privat de Cercetare în Protecția Mediului din regiunea Sud-Est ce aparține unei companii de consultanță de mediu. Divizia științifică a Blumenfield® asigură suportul metodic în cadrul efectuării studiilor de mediu, dar mai ales în implementarea programelor de monitorizare a factorilor de mediu: apă, aer, sol/ sedimente, biodiversitate.  

Astfel, pe lângă serviciile de consultanță și programele de monitorizare a ecosistemelor terestre și acvatice, Blumenfield® asigură suportul necesar în decizia de investiție a clienților săi, care poate depinde uneori de condițiile de mediu pe care le oferă locația aleasă, dar mai ales obligațiile de mediu, care pot atrage după sine costuri semnificative.

-Vă rog să detaliați…

-Un teren cu sol contaminat de hidrocarburi ori alte substanțe toxice periculoase, sau învecinarea cu o instalație poluatoare atmosferic, poate fi o alegere nepotrivită pentru o investiție, dacă valorile de contaminare a factorilor de mediu nu se cunosc de la bun început. Ori amplasarea terenului într-o arie naturală protejată desemnată pentru protecția unor habitate, specii de floră și faună de interes comunitar sau prioritar… Acestea sunt doar câteva exemple în care expertiza Blumenfield®, fundamentată cu studiile de teren și analize de laborator au contribuit la deciziile de investiție în locațiile respective.

-Cine este de fapt Blumenfield® ?

-Blumenfield® este echipa. Este Adrian, este Carmen, Cristiana, Anca, Isabela, Nicu, Cristina, Aila, Roxana, Diana … și încă pe atâția experți asociați cu care colaborăm în mod constant în proiectele noastre. Echipa este assetul de valoare, sunt oamenii fără de care Blumenfield® nu ar fi crescut, nu s-ar fi dezvoltat.

Dați-mi voie să îi prezint: Carmen Filimon este Directorul Financiar, este expert financiar înregistrat în registrul experților juridici. Este foarte riguroasă în ceea ce face, lucru care îmi asigură liniștea în mare măsură. Adrian Cracana este Managerul Executiv al Blumenfield®, inginer silvicultor la bază, dar abilitățile în organizare și coordonare le-a dovedit cu prisosință în cele 4 luni în care a gestionat proiectul de construire și dotare a Blumenfield®Science. Cu o experiență în consultanță de mediu de peste 10 ani și specializare în gestiunea deșeurilor, Adrian asigură managementul în proiectele de mediu ale clienților, dar se implică activ și în elaborarea studiilor de mediu, dar mai ales în efectuarea de lucrări de reconstrucție ecologică. Cristiana Crapcea este Environment manager, cu o experiență în consultanță de mediu de peste 20 de ani. Este expert în managementul deșeurilor și inventarierea emisiilor de poluanți în atmosferă, cu o expertiză dovedită în evaluarea impactului asupra mediului, prin participarea la peste 30 de studii de mediu și documentații tehnice în proiecte de mediu. Anca Dumitru este Managerul Tehnic al Blumenfield®Science. Inginer chimist, cu o experiență de peste 10 ani în laborator, Anca asigură calitatea serviciilor Blumenfield® Science conferită prin acreditarea RENAR. În timpul liber, este publicist de lucrări stiințifice în publicații de profil.

-De ce să apelezi la serviciile unui consultant de mediu autohton?

-Un răspuns la această întrebare este dat de clienții noștri, în testimonialele publicate pe site-ul nostru: www.blumenfield.ro

Cert este un lucru: Blumenfield® nu furnizează doar servicii, Blumenfield® este un partener care se implică 100% în proiectele clienților săi, focusat pe obținerea rezultatelor în termenele agreate. Multe dintre aceste proiecte, au fost adevărate provocări, care de fapt ne-au suscitat, ne-au făcut să căutăm și să găsim argumente și soluții acolo unde nu prea se întrezărea mare lucru.

Primul studiu de evaluare a impactului undelor electromagnetice, într-un proiect de prospecțiune electrică pentru industria offshore oil&gas din Marea Neagră, studii de evaluare a impactului în proiectele de explorare oil&gas offshore Marea Neagra,  o serie de programe de monitorizare a ecosistemului marin, studii de evaluare a impactului asupra mediului în proiecte de infrastructura costieră, obținere de autorizații integrate de mediu pentru depozite de deșeuri și alte activități cu impact semnificativ asupra mediului, monitorizări ale biodiversității în parcuri eoliene.

Primul cel mai mare proiect de prospecțiune seismică 3D pentru industria onshore oil&gas din România a beneficiat de curând de expertiza
Blumenfield® în efectuarea programului de monitorizare a biodiversității, elaborarea documentațiilor și obținerea acordului de mediu.

Sunt doar câteva enumerări, dar în spatele acestora este munca întregii echipe și contribuția fiecăruia la obținerea rezultatului.

Blumenfield® a devenit un brand, pe care dorim să îl promovăm ca model de business în România”

-Ce planuri de viitor aveți?

-2016 a însemnat și anul în care Blumenfield® a devenit marca înregistrată în România, astfel alături de principii, cât și tot ceea ce face, compania noastră a devenit un brand, pe care dorim să îl promovăm ca model de business în România. Pentru că se poate și așa. Pas cu pas. Provocare după provocare. Experiența acumulată la 10 ani de Blumenfield®. 

-Mulțumesc. Vă doresc succes în continuare


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *