GSP  va fora două sonde în Marea Neagră pentru Black Sea Oil&Gas

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic GSP  va fora două sonde în Marea Neagră pentru Black Sea Oil&Gas

Furnizorul de servicii de foraj marin GSP Offshore SRL (GSP) va fora pentru săparea a două sonde de explorare offshore, situate în perimetrul XV Midia din sectorul românesc al Mării Negre, Contractul de foraj a fost atribuit de Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG) împreună cu partenerii săi de concesiune.

BSOG a contractat platforma de foraj de tip cantilever ‘GSP Uranus’ pentru forajul a două sonde de explorare în ape cu adâncimea până la 100 de metri, programat să înceapă în trimestrul al patrulea din acest an, se precziează într-un comunicat al BSOG.

GSP va asigura și serviciile auxiliare precum cele de transport aerian, logistică și nave de servicii offshore care vor susține operațiunile de foraj.”Titularii perimetrului XV Midia, Zona de Apă de Mică Adâncime, vizează prospecte care nu doar consolidează portofoliul de resurse al titularilor, dar, mai important, ar putea alimenta Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia, care actualmente constă în descoperirile Ana și Doina, aflat în faza de obținere a aprobării pentru dezvoltare”, a declarat Mark Beacom, CEO BSOG, citat în comunicat.

Black Sea Oil & Gas SRL este în curs de obținere a tuturor aprobărilor necesare pentru realizarea Proiectului de Dezvoltare Gaze Midia. Aceste aprobări includ autorizațiile din partea ANRE și ANRM, acordul de mediu și autorizația de construire, autorizațiile din partea autorităților locale și naționale, aprobarea Transgaz precum și aprobarea acționarilor și partenerilor.

„Cu toate că există multe aspecte în materie de legislație care trebuie soluționate, consorțiul vizează obținerea acestor aprobări în anul 2017. Odată obținute aceste aprobări, vor fi necesari doi ani pentru construirea platformei offshore, săparea sondelor de dezvoltare, montarea conductelor offshore și onshore și construirea stației de tratare a gazelor”, se menționează în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *