Guvern: KazMunayGas a trimis o notificare de consultări,nu e arbitraj internaţional

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Guvern: KazMunayGas a trimis o notificare de consultări,nu e arbitraj internaţional

Guvernul a primit de la KazMunayGas, în data de 25 iulie, o notificare în care se solicit consultări cu statul român în problema sechestrului impus companiei de autorităţile judiciare, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

„În data de 25 iulie, KazMunayGas a trimis o notificare de consultări, în baza tratatelor de investiţii cu Olanda şi Kazahstan, în care cer începerea perioadei de consultări cu statul român – şi repet: de consultări, deocamdată – în problema sechestrului impus de autorităţile judiciare. Asta e o etapă precontencioasă, aşadar nu s-a ajuns încă la arbitraj internaţional, aşa cum a apărut în ‘Financial Times’. (…) Se ocupă în acest moment Guvernul de această problemă în principal pentru a proteja interesele statului român”, a afirmat Liviu Iolu, citat de Agerpres.

Referitor la memorandumul privind Rompetrol, acesta a precizat că Ministerul Energiei are un calendar de implementare a acestuia. „Ministerul Energiei are un calendar de implementare a memorandumului (…) şi s-au făcut demersuri în acest sens”, a menționat Iolu.â

Citește și KazMunayGas dă în judecată România (Financial Times)


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *