Guvern: KazMunayGas a trimis o notificare de consultări,nu e arbitraj internaţional

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Guvern: KazMunayGas a trimis o notificare de consultări,nu e arbitraj internaţional

Guvernul a primit de la KazMunayGas, în data de 25 iulie, o notificare în care se solicit consultări cu statul român în problema sechestrului impus companiei de autorităţile judiciare, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

„În data de 25 iulie, KazMunayGas a trimis o notificare de consultări, în baza tratatelor de investiţii cu Olanda şi Kazahstan, în care cer începerea perioadei de consultări cu statul român – şi repet: de consultări, deocamdată – în problema sechestrului impus de autorităţile judiciare. Asta e o etapă precontencioasă, aşadar nu s-a ajuns încă la arbitraj internaţional, aşa cum a apărut în ‘Financial Times’. (…) Se ocupă în acest moment Guvernul de această problemă în principal pentru a proteja interesele statului român”, a afirmat Liviu Iolu, citat de Agerpres.

Referitor la memorandumul privind Rompetrol, acesta a precizat că Ministerul Energiei are un calendar de implementare a acestuia. „Ministerul Energiei are un calendar de implementare a memorandumului (…) şi s-au făcut demersuri în acest sens”, a menționat Iolu.â

Citește și KazMunayGas dă în judecată România (Financial Times)


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.