Guvernul deblochează schema de ajutor de stat pentru producătorii de energie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Guvernul deblochează schema de ajutor de stat pentru producătorii de energie

CE Oltenia și OMV Petrom vor avea acces la finanțări nerambursabile de 100 milioane de euro. Guvernul a decis, în ședința de ieri, să deblocheze schema de ajutor de stat din cadrul Planului National de Investiții (PNI), fiind modificată o anexă la HG 1096/2013 pentru aprobarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră producătorilor de energie electrică, pentru perioada 2013-2020.

OMV Petrom a depus cerere de finanțare de 90,8 milioane de euro pentru centrala de la Brazi și Complexul Energetic Oltenia a depus două cereri, în total 28 de milioane de euro, pentru modernizarea a două grupuri energetice. În cadrul PNI, au fost aprobate 29 de investiții, însă nu a fost încheiat niciun contract.

“Schema de ajutor de stat nu a fost niciodata operationalizată, deși PNI a fost aprobat în 2013, iar de la acel moment, până în prezent, în cont s-au acumulat constant fonduri. Guvernul a notificat Comisia Europeană pentru a se asigura că nu își pierde dreptul de a utiliza fondurile existente”, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.