Acordurile pentru 8 perimetre petroliere concesionate Romgaz, prelungite

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Acordurile pentru 8 perimetre petroliere concesionate Romgaz, prelungite

Guvernul a prelungit acordurile de concesiune pentru opt perimetre de dezvoltare-exploatare și exploatare petrolieră concesionate Societății Naționale de  Gaze Naturale ”Romgaz”, ca urmare a identificării unor rezerve suplimentare de gaze naturale în perimetrele Alămor, Bunești, Buza, Nocrich-Vest, Lechința, Sâncel, Ulieș și Românești.

Romgaz-300x214

Potrivit unui comunicat al Executivului, acordurile, al căror termen initial era anul 2016, au fost prelungite până la 16 decembrie 2027, cu posibilitatea de prelungire de până la 15 ani, conform art. 27 alin.(2) din Legea petrolului nr. 238/2004. De asemenea, a fost stabilit un nou an limită a exploatării economice pentru fiecare zăcământ în parte, și anume: 2036 pentru perimetrul Alămor, 2020 pentru Bunești, 2035 pentru Buza, 2022 pentru Nocrich-Vest, 2023 pentru Lechința, 2026 pentru Sâncel, 2041 pentru Ulieș și 2017 pentru perimetrul Românești.

Guvernul a aprobat  actele adiționale care stabilesc și obligațiile Romgaz în legătură cu gestionarea deșeurilor rezultate din executarea operațiunilor petroliere, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, inclusiv cele privind răspunderea de mediu. Exploatarea gazelor naturale din cele opt perimetre vizate ar atrage continuarea fără întrerupere a operațiunilor de exploatare, posibilitatea stabilirii și a altor lucrări care ar putea duce, ulterior, la identificarea unor noi resurse, un impact bugetar pozitiv asupra bugetului de stat, se precizează în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *