Hartă informativă cu punctele de încărcare a maşinilor electrice – disponibilă pe site-ul Ministerului Energiei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Hartă informativă cu punctele de încărcare a maşinilor electrice – disponibilă pe site-ul Ministerului Energiei

Ministerul Energiei a lansat o hartă informativă cu punctele de încărcare a maşinilor electrice, care este disponibilă pe site-ul insitituție. Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, într-o conferință de presă.

“Ministerul Energiei, în parteneriat cu Asociaţia Naţională de Mobilitate Electrică, s-a adresat operatorilor privaţi, Asociaţiei Municipiilor din România, Uniunii Consiliilor Judeţene din România şi Asociaţiei Comunelor din România în încercarea de a coagula toată informaţiile disponibile şi de a o prezenta într-un format accesibil pentru România. În acest moment, discutăm de o hartă informativă disponibilă şi pe site-ul Ministerului Energiei, dar viziunea este mai ambiţioasă. Este neplăcut pentru posesorul de mașină electrică să rămână fără energie, de aceea vrem să facilităm în primul rând o interfaţă unică, un singur punct de intrare pentru toţi utilizatori”, a spus ministrul Burduja.

În România, 42.000 de maşini electrice se află în circulaţie şi doar anul trecut au fost înmatriculate 16.800, în creştere de 35% faţă de anul 2022.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *