Havrileț (ANRE): Nu mai există solicitări pentru investiţii în eoliene

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Havrileț (ANRE): Nu mai există solicitări pentru investiţii în eoliene

* Încurajăm investițiile pe biomasă

Autoritățile își îndreaptă atenția pe investiţiile în biomasă. ‘Vrem să încurajăm investiţiile pe biomasă, pentru că reprezintă o oportunitate foarte mare pentru România. La ora actuală, mai puţin de 1 la sută din producţia de energie se realizează prin utilizarea biomasei”, a declarat Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în cadrul conferinței Mediafax.

Interesul pentru biomasă vine în condițiile în care nu mai există solicitări pentru investiţiile pe componenta eoliană, spune șeful ANRE, cu precizarea că „pe componenta fotovoltaică, este nevoie de o investiţie de 600.000 de euro pe MW, pe cea eoliană – 1,4 milioane de euro pe MW, iar la biomasă de aproximativ 600.000 de euro pe MW”.

Pe componenta eoliană nu mai sunt solicitări de investiţii, mai ales în condiţiile reducerii numărului de certificate verzi acordate, însă la biomasă se acordă trei plus unu certificate verzi, a afirmat Havrileţ.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Havrileț (ANRE): Nu mai există solicitări pentru investiţii în eoliene”

  1. Si ce garantie au potentialii investitori in biomasa ca nu vor pati intocmai ca aceia din eolian si fotovoltaic – anume ca, dupa ce-si realizeaza investitiile, nu vin guvernul/ANRE si schimba drastic regulile jocului???
    Bravo, ati ghicit, raspuns corect – absolut nicio garantie. Cat despre valoarea reala a certificatelor verzi… numai de bine.
    Drept pentru care, in opinia mea investitiile in biomasa vor continua in ritm de melc.
    Pentru ca, stiti vorba aceea – iti poti bate joc de toata lumea o data, iti poti bate joc de unii ori de cate ori, dar nu-ti poti bate joc de toata lumea la nesfarsit. Or statul roman exact asta a facut si face cu investitorii in regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *