Havrileţ : ANRE va ajusta tarifele pentru a stimula investiţiile

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Havrileţ : ANRE va ajusta tarifele pentru a stimula investiţiile
  • Conferința „In the News. Energy”, pe 7 iunie

Dezvoltarea viitoare a sectorului energetic din România depinde şi de investiţiile care vor fi făcute de companiile de profil, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, arătând că ANRE poate ajusta tarifele pentru stimularea investiţiilor. „Companiile cu cel mai mare apetit de investiţii sunt cele care au garanţia că îşi vor recupera banii investiţi din tarife, iar dacă vom constata că există o problemă, ANRE va ajusta tarifele în sensul descreşterii lor”, a spus Havrileţ, care va oferi mai multe detalii pe această temă pe 7 iunie, la conferinţa ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro.

Recuperarea acestor investiţii este susţinută de lege, prin diferite tarife, precum şi prin procentul de 7,7% aplicat la valoarea capitalului investit. „Dacă aceste tipuri de investiţii au un risc de recuperare scăzut, cele care se recuperează din piaţă au un risc mult mai ridicat”, a precizat preşedintele ANRE.

Cu această conferință, News.ro deschide seria unor evenimente pe teme de actualitate din diverse domenii, pe care redacţia agenţiei de presă le propune factorilor de decizie din instituţii şi corporaţii, consultanţilor şi avocaţilor, precum şi publicului interesat să fie la curent cu evoluţia evenimentelor din jurul nostru.

Citiți mai multe pe site-ul Evenimente News.ro


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *