Hidroelectrica detronează Electrica Furnizare în topul furnizorilor de energie de pe piața concurențială. Se prezintă cu o cotă de piață de 16,15% în primele 3 luni

Publicat pe Categorii Business, Esential, Exclusiv, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Hidroelectrica detronează Electrica Furnizare în topul furnizorilor de energie de pe piața concurențială. Se prezintă cu o cotă de piață de 16,15% în primele 3 luni

Schimbări majore în clasamentul furnizorilor de energie de pe piața concurențială. Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, urcă pe primul loc în clasamentul furnizorilor de energie electrică pe piața concurențială pe perioada ianuarie – martie 2023, realizat de ANRE, cu o cotă de piață de 16,15%.

Pentru prima dată, Electrica Furnizare este detronată de pe prima poziție, de Hidroelectrica și Enel Energie, ocupând locul 3 în clasament, cu o cotă de piață de 10,61%, în scădere de la 12,79% cât avea în decembrie 2022. Enel Energie se poziționează pe locul 2, cu o cotă de piață de 11,46%, iar Enel Energie Muntenia ocupă locul 4, cu 9,41%. Cele două companii ale Enel au împreună o cotă de piață de 20,87%.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, s-a evidențiat cu cele mai mari și rapide creșteri ale cotei de piață pe piața concurențială pe tot parcursul anului trecut și, mai ales, în primele 3 luni ale anului în curs. Dacă în decembrie 2021, Hidroelectrica avea o cotă de 2.48%, compania a ajuns să aibă 9,23% în decembrie 2022, clasându-se pe locul 4, iar la sfârșitul lunii martie s-a clasat pe primul loc în clasamentul ANRE.

Hidroelectrica este cel mai dorit furnizor pentru că are cel mai bun preț al energiei electrice pentru consumatorii casnici, de 0,28404 lei/kWh, ce include componenta de achiziție a energiei electrice, inclusiv tariful de transport – componenta de introducere a energiei electrice în rețea si componenta de furnizare, valabil pentru o perioada contractuală de 12 luni.

E.ON Energie România și Engie România sunt ocupantele locurilor 5 și 6 în topul ANRE, cu cote de piață de 8,65%, respectiv 4, 84%.

Remarcăm că Tinmar Energy, prin societățile afiliate Eye Mall și Solprim, se prezintă cu cote de ăiață de 2.78%, respectiv 2.32%. Ambele societăți dețin  parcuri fotovoltaice de 20 MWp fiecare.

În clasamentul furnizorilor de energie electrică pentru clientii finali, în perioada ianuarie – martie 2023, Electrica Furnizare își păstrează primul loc, cu o cotă de piață de 18.19%, urmată de Hidroelectrica – cu  13.09%, Enel Energie – cu 11.59%, E.ON Energie Romania – 11.01% și Enel Energie România – 9.04%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *