Hidroelectrica are nevoie de specialiști. Acordă încă 23 burse de studii studenților dornici să lucreze în cadrul companiei. Înscrierile pentru interviuri, până pe 14 decembrie

Publicat pe Categorii CSR, Electrica si termica, Energie, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Hidroelectrica are nevoie de specialiști. Acordă încă 23 burse de studii studenților dornici să lucreze în cadrul companiei. Înscrierile pentru interviuri, până pe 14 decembrie

Potrivit unui chestionar realizat de InvesTenergy în cadrul Conferinței anuale a publicației noastre, la care au participat 100 persoane active în sectorul energetic, 40% dintre acestea sunt de părere că este o criză de specialiști în companiile energetice.

Hidroelectrica are nevoie de specialiști în companie, motiv pentru care investește  în viitoarele generații, continuând să acorde burse de studii studenților și elevilor. Compania a demarat organizarea selecției pentru acordarea unui număr de 23 burse private de studii pentru studenţi înscriși la cursuri de zi în anul universitar 2018-2019, pe teritoriul României.

Hidroelectrica a decis reluarea, până la data de 14.12.2018, a procesului de selecție pentru acordarea de burse private de studiu pentru studenți. Pentru cele 30 de burse disponibile pentru anul universitar 2018-2019, societatea a înregistrat, din luna august și până la această dată, 32 de solicitări. În urma analizării dosarelor și a susținerii probei interviu, au fost selectați 7 studenți, cu medii peste 8. Pentru restul de 23 de burse, în valoare de 1.000 de lei pe lună/student, destinate celor înscriși în instituțiile de învățământ universitar, Hidroelectrica a decis să reia procesul de selecție.

”Este foarte important pentru noi să acordăm bursele în integralitatea bugetului alocat. Este o mână pe care o întindem către viitoarele generații de specialiști în contextul în care este o foarte mare nevoie de oameni bine pregătiți în sistemul energetic, oameni care să completeze și să întinerească echipele din companii. Vreau să atrag atenția asupra faptului că, dacă nu acționăm concertat, la nivel de autorități, instituții și companii, pentru a-i încuraja pe elevi și pe studenți să vină către societățile din energie, în câțiva ani vom avea mari probleme de personal într-un sector strategic. – a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica. Companiile din energie sunt profitabile, au viitor, și sunt locuri în care tinerii pot să își construiască pe baze solide cariere de succes. Aceasta este realitatea, acesta este mesajul pe care dorim să îl transmitem atât elevilor, cât și studenților.”

Studenții interesați să lucreze în cadrul Hidroelectrica trebuie să îndeplinească următoarele condiții obligatorii pentru admiterea la interviul de selecție. În primul rând, trebuie să fie studenți ai  unei instituţii de învăţămînt superior acreditate de Ministerul Educației Naționale, înscriși la cursurile de zi la specialitățile energetică/hidroenergetică/electrotehnică, dar și construcţii hidrotehnice, finanţe bănci/contabilitate/management, IT, management resurse umane, drept. Totodată, trebuie să îndeplinească toate condiţiile de înscriere în anul al III-lea de studiu și să facă dovada promovării tuturor examenelor din cadrul anilor de studiu I și II. Media de absolvire de către solicitanți a anului II de studiu să fie de minim 8,00.

 Hidroelectrica acordă, pentru anul școlar/universitar 2018-2019, un număr de 50 de burse celor care aleg să urmeze o carieră în domeniul energetic, concomitent cu șansa de a lucra în companie, după finalizarea studiilor. Programul se adresează studenților înscriși la facultăți cu profil energetic, hidroenergetic, electrotehnic și electromecanic, precum și de contrucții hidrotehnice, economic, juridic și IT. De asemenea, pot beneficia de bursele Hidroelectrica și elevii înscriși în instituțiile de învățământ preuniversitar profesional și tehnic cu profil energetic și electromecanic. Suma totală alocată este de de 420.000 lei și este prevăzută în bugetul pe anul 2018 al societății. Mai exact, dintre cele 50 de burse, acordate pe o perioadă de zece luni, 30 sunt alocate mediului universitar, iar 20 sunt destinate elevilor de liceu. Valoarea acestora este de 1.000 de lei pe lună pentru studenți și 600 de lei pentru elevi.

Până la această dată a fost finalizat procesul de selecție pentru elevi,  fiind acordate toate cele 20 burse. Din cele 30 de burse destinate studenților, mai sunt disponibile 23.

Hidroelectrica are în derulare un proiectul de responsabilitate socială denumit ”Hidroelectrica viitorului”, aflat la a doua ediție, care se desfășoară sub deviza “600 de șanse pentru viitor”. Este un program ce se desfășoară timp de 4 ani, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin care compania urmăreste educarea tinerilor în spiritul muncii și prezentarea unor oportunități de carieră prin popularizarea meseriilor din domeniul hidroenergetic. Hidroelectrica se implică astfel în formarea elevilor din învățământul profesional și tehnic, cu speranța ca unii dintre aceștia să decidă să devină energeticieni.

Și alte companii din domeniul energetic, precum Nuclearelectrica, CE Oltenia, KMGI etc, acordă burse pentru elevi și studenți.

Potrivit unui chestionar realizat de InvesTenergy în cadrul Conferinței anuale a publicației noastre, la care au participat 100 persoane active în sectorul energetic, 40% dintre acestea sunt de părere că este o criză de specialiști în companiile energetice.

Citește și: Alarmant! Sondaj la Conferința anuală InvesTenergy, peste 100 participanți. NU suntem pregătiți pentru NextEnergy – 65%, Involuție pe piața de energie – 60%

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *