Iancu: Lucrăm la o nouă  lege privind promovarea producţiei de energie pe bază de biomasă

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Iancu: Lucrăm la o nouă  lege privind promovarea producţiei de energie pe bază de biomasă

„În Parlament se lucrează la o nouă lege privind promovarea producţiei de energie pe bază de biomasă”, a anunţat Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, la Energy Strategy Summit, organizat de Energynomics.ro. „Biomasa reprezintă un avantaj de ţară pentru România, de aceea ar trebui susţinută producţia de energie electrică şi termică utilizând această resursă”, a subliniat Iancu.

Dl Iancu la conferinta InvesTenergy

Confom Legii 220/2008 privind promovarea surselor regenerabile de energie, centralele pe biomasă beneficiază de un număr de certificate verzi, dar, din cauza costurilor mari pentru realizarea unui astfel de proiect, investitorii nu au alocat fonduri pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte. Acesta este motivul pentru care se discută o nouă schemă de susţinere a energiei din biomasă.

Centralele pe biomasă reprezintă una dintre soluţiile la îndemână pentru autorităţile locale, care pot scăpa de deşeurile menajere și pot asigura energia termică pentru populaţie la preţuri competitive. O soluţie pentru municipalităţi o reprezintă și incineratoarele de deşeuri. Astfel de instalaţii pot realiza selectarea deşeurilor și pot  produce energie electrică şi termică.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.