Iancu: Un nou cadru fiscal, cu facilităţi, pentru sectorul petrolier

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Iancu: Un nou cadru fiscal, cu facilităţi, pentru sectorul petrolier

„Este obligatorie reanalizarea întregii politici fiscale în sectorul petrolier, în urma scăderii preţului petrolului şi al gazelor. Acest lucru afectează cu peste 20% investiţiile în sectorul de petrol şi gaze, dar nu numai. Acest lucru are efect asupra tuturor prestatorilor de servicii, de exemplu inclusiv pentru firmele de catering care livrează mâncare pe platforma petrolieră”, a declarat Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, la o conferinţă pe tema dezvoltării sectorului petrolier.

iulian_iancu_33996200Parlamentarul a anunţat că se lucrează la elaborarea unui nou cadru fiscal pentru sectorul petrolier, care ar putea conţine facilităţi pentru o perioadă de timp, urmând ca dezbaterile să înceapă săptămâna viitoare.”Legea redevenţelor, Legea petrolului, Legea-cadru din domeniul gazelor, Ordonanţa 7 vor fi puse sub o singură cupola şi să avem în final un singur cadru fiscal pentru toată industria petrolieră, care să fie aprobat în toamna acestui an, a afirmat Iancu.

Referindu-se la facilităţi, Iancu a precizat: „Nu se pune problema reducerii redevenţelor. Este vorba de un pachet care să acorde o serie de facilităţi pentru o perioadă de timp, spre exemplu până în 2020. Este nevoie de un regim special pentru sector, pentru că este o situaţie specială. Ideea este să încurajăm mediul investiţional şi să menţinem investiţiile începute”, a mai afirmat Iancu.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.