Vor mai avea ieșenii probleme cu apa caldă și căldura? După ce Veolia Energie a renunțat, Municipiul Iași preia serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. ANRE aprobă, astăzi, licența pentru Unitatea Administrativ Teritorială

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica Vor mai avea ieșenii probleme cu apa caldă și căldura? După ce Veolia Energie a renunțat, Municipiul Iași preia serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. ANRE aprobă, astăzi, licența pentru Unitatea Administrativ Teritorială

Municipiul Iași preia în gestiune directă și în administrarea Direcției Tehnice și Servicii Comunitare – Serviciul Eficiență Energetică și de Utilități Publice, serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat – producție, transport, distribuție și furnizare energiei termice.

Veolia Energie a renunțat să fie furnizor de energie termică – apă caldă și căldură – pentru municipiul Iași. Contractul de Concesiune, în baza căruia Veolia Energie Iași asigura serviciul de alimentare cu energie termică pentru Municipiul Iași,  a încetat  la finele lunii aprilie. Timp de 90 de zile s-au desfășurat operaţiuni de predare – preluare a situaţiei patrimoniale, financiar – contabile şi a contractelor între cele două părți.

Comitetul de reglementare al ANRE se reunește astăzi, 29 iulie, în ședință extraordinară pentru a decide acordarea licenţei Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Iași pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice și termice din centrale electrice în cogenerare. De asemenea, U.A.T. Municipiul Iași a solicitat și acordarea licenței, cu caracter provizoriu, pentru prestarea serviciului public de alimentare centralizată cu energie termică.

Comitetul de reglementare al ANRE va decide, în aceeași ședință, retragerea licențelor pentru  Veolia Energie Iași, care a renunțat să mai asigure alimentarea cu energie termică a mun. Iași după ce “a înregistrat pierderi semnificative, generate în principal de scăderea numărului de consumatori și de un tarif care nu a reflectat condițiile de piață”, potrivit explicațiilor reprezentanților companiei. Continuitatea serviciului era periclitată și de procesele juridice aflate pe rol, între compania CET SA și autoritățile locale, procese care pun sub semnul întrebării proprietarul de facto al echipamentelor de producție a energiei termice și al sistemului de distribuție și care fac din ce în ce mai dificilă operarea acestora, a mai precizat aceștia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *