Importurile de ţiţei au crescut cu 15,2% în primele 5 luni

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Importurile de ţiţei au crescut cu 15,2% în primele 5 luni

România a importat în primele cinci luni din 2016 o cantitate de ţiţei de 3,147 milioane tone echivalent petrol, cu 414.500 tep (15,2%) mai mare faţă de cea importată în perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie Agerpres.

Producţia de ţiţei a totalizat 1,509 milioane tep, fiind cu 4,1% (63.900 tep) mai mică faţă de cea din primele cinci luni ale anului trecut.

Potrivit Agerpres, deşi se confruntă cu un declin natural al producţiei de ţiţei, România continuă să rămână a patra ţară producătoare de ţiţei din Uniunea Europeană, respectiv a cincea ţară din Europa. Raportată la producţia europeană, producţia naţională de ţiţei reprezintă aproximativ 2% din producţia Europei şi circa 6% din cea a UE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

4 comentarii la “Importurile de ţiţei au crescut cu 15,2% în primele 5 luni”

  1. România are o experiență de peste 150 de ani a României în sectorul petrolier. Vega Ploiesti, parte a companiei Rompetrol Rafinare, este cea mai veche rafinărie în funcţiune din România (din 1905).

  2. Ca performanţă, Rafinăria Petromida ocupă locul 9 în Europa. Este cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre.

  3. Tara noastra are posibilitatea de a deveni pe termen lung un hub energetic în regiunea Mării Negre, cu o contribuție economică semnificativă pentru Romania

  4. Este important de mentionat faptul ca România poate fi o platformă de legătură între resursele din Asia și cererea din Europa pentru procesarea materiilor prime și obținerea de produse petroliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.