În luna mai au intrat 10 noi companii pe piețele administrate de OPCOM

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic În luna mai au intrat 10 noi companii pe piețele administrate de OPCOM

Crește numărul companiilor active pe piețele administrate de OPCOM –  Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale. 10 noi companii au intrat în luna mai 2020 pe piețele administrate OPCOM, și anume: Repsa Energy (PZU), Resenergy Solutions S.A. (PI), Eleptra Energy E.A.D. (PI), Corni Eolian S.A. (PCE-ESRE-CV), Donau Chem S.R.L. (PCCB-LE-FLEX), QMB Energ S.R.L. (PCCB-LE-FLEX), Ever Solar S.A. (PCCB-NC), Uzinsider General Contractor S.A. (PCE-ESRE-CV), Solar Power Energy RO S.R.L. (PCE-ESRE-CV) și Bienergy Suceava S.A. (PCE-ESRE-CV).

Potrivit datelor OPCOM, la sfârșitul lunii mai, la Piața pentru Ziua Următoare erau înregistrați 374 de participanți, la Piata Intrazilnica erau înscriși 154 de participanți, la Piața Centralizată a Contractelor Bilaterale de energie electrică-modalitatea de tranzacționare PCCB-LE, operaționala până la data de 8 mai, erau înregistrați 238 de participanți, la Piața Centralizată a Contractelor Bilaterale de energie electrică-modalitatea de tranzacționare PCCB-LE-flex, operatională începând cu data de 4 mai, erau înregistrati 240 de participanți, la Piata Centralizată a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzacționare PCCB-NC erau înscriși 182 de participanți, la Piața Centralizata cu negociere dublă continuă a Contractelor Bilaterale de energie electrică (PCOTC) în registrul de tranzacționare figurau 90 de companii, la Piata Centralizată pentru Serviciul Universal erau înregistrați 19 participanți, Piața de energie electrică pentru clienții finali mari (PMC) era înregistrat un participant, iar la Piața Centralizată pentru energia electrică din surse regenerabile susținută prin Certificate Verzi erau înregistrați 84 de participanți. Pe Piața Certificatelor Verzi erau înscriși 945 de participanți la 31 mai.

La sfârșitul lunii mai, 33 de societăți figurau ca participanți înregistrati la Piata Centralizată de Gaze Naturale – modalitatea de tranzacționare PCGN-LN, 26 de societăți la Piața Centralizată de Gaze Naturale  PCGN-LP, în timp ce 21 de participanți erau înregistrati la Pițta Centralizată de Gaze Naturale – PCGN-OTC. La Piața pentru Ziua Următoare de gaze naturale (PZU-GN) erau 29 de participanți înregistrați, iar la Piața Intrazilnică de gaze naturale (PI-GN) erau înscriși 25 de participanți.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *