Continuă provizoratul la Transelectrica. Fostul șef al Conpet, Liviu Ilași, pe lista candidaților propuși de Ministerul Economiei pentru Consiliul de Supraveghere

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Continuă provizoratul la Transelectrica. Fostul șef al Conpet, Liviu Ilași, pe lista candidaților propuși de Ministerul Economiei pentru Consiliul de Supraveghere

La Transelectrica continuă provizoratul. Acționarii urmează să aprobe, în ședința AGOA din 29/30 martie, noi membri provizorii în Consiliul de Supraveghere pentru o perioadă de două luni. Contractele de mandate ale actualilor membri expiră la data de 30 martie 2018.

În calitate de acționar majoritar, Ministerul Economiei a transmis lista cu candidații propuși pentru CS Transelectrica. Inițial, a trimis conducerii companiei o adresă cu cele 7 propuneri pentru CS, iar după câteva zile șefii ministerului au revenit cu o nouă adresă în care au operat schimbări.  În noua listă este promovat Liviu Ilași, fostul Director General al Conpet. El a fost înlocuit din funcție la finele anului trecut, după un mandat de 4 ani.

Lista finală cu candidații Ministerului Economiei pentru funcțiile de membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere al C.N.T.E.E. Transelectrica:

  • Radu Cristian Eugen, Specialist în finanțe internaționale și comerț electronic;
  • Liviu Ilași, Inginer;
  • Fănel Mihalcea, Competențe juridice;
  • Constantin Dumitru, Competențe tehnice și juridice;
  • Ion Ciuculete, Inginer;
  • Gheorghe Olteanu, Inginer;
  • Alin Sorin Mitrică, Specialit în marketing aplicat-științe economice.

Acționarul dorește să păstreze patru dintre actualii membri ai CS, respectiv Radu Cristian Eugen, Fănel Mihalcea, Constantin Dumitru şi Alin-Sorin Mitrică. Și Mircea Leonard Comșa, licențiat în științe juridice, acționar persoană fizică, și-a depus candidatura.

Durata manadatului membrilor CS va fi de 2 luni, începând cu data de 31.03.2018, respectiv până la data de 30.05.2018, dar nu mai târziu de data finalizării procedurii de selecție în condițiile OUG nr 109/2011, dacă aceasta se va finaliza în interiorul acestui interval, se menționează în adresa ministerului.

Recent, a fost prelungit mandatul Directoratului Transelectrica cu 4 luni. Consiliul de Supraveghere al companiei a decis ca actualii membri provizorii ai Directoratului să își continue activitatea, începând cu data de 17 martie 2018. Din Directorat fac parte: Georgeta – Corina Popescu – Președinte, Andreea – Georgiana Florea, Dan – Valeriu Ardelean și Florin – Cristian Tătaru.

Citește și: ANRE a sancționat Transelectrica pentru neexecutarea de lucrări de mentenanță și investiții în perioada 2014 – 2017. Foștii șefi, tăiați de la remunerațiile variabile. Procese pe rol


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *