Incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1 a fost stins. Nu sunt victime. Hidroelectrica asigură că va informa în mod transparent asupra cauzelor

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1 a fost stins. Nu sunt victime. Hidroelectrica asigură că va informa în mod transparent asupra cauzelor

La ora 20:30, la CHE Portile de Fier I a izbucnit un incendiu la una dintre trecerile izolante de 220 kV ale Trafo bloc 5, aferent grupului TH5. Pentru interventia cu pompierii, au fost oprite grupurile adiacente TH4 si TH5, informează Ministerul Energiei.

Nu s-au inregistrat victime. Incendiul a fost stins.

Întrucât temperaturile în zona de intervenție sunt foarte ridicate, echipajele de stingere acționează pentru răcirea întregii zone, astfel încât să fie evitată reaprinderea uleiului din transformator, anunţă ISU.

Prezentăm comunicatul Hidroelectrica:

Astăzi, 01.02.2024, în jurul orei 20.30, a avut loc un incident la Hidrocentrala Porțile de Fier, unde a izbucnit un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5. Echipele de pompieri au intervenit cu promptitudine, iar la această oră incendiul a fost stins cu succes. Menționăm că nu au existat victime umane în urma acestui eveniment. Pentru siguranța, autospecialele de intervenție vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet.

Din motive de precauție și pentru a facilita intervenția pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incidentul, respectiv HA4 și HA6, au fost temporar oprite. Acestea sunt in proces de repornire și vor fi repuse în funcțiune imediat ce condițiile de siguranță sunt îndeplinite 100%.

În cursul dimineții, se va efectua o evaluare a pagubelor, iar ulterior vor fi luate toate măsurile necesare pentru repararea reprerelor afectate și restabilirea condițiilor normale de lucru. În aceste momente , siguranța angajaților și a comunității este prioritară pentru Hideoelectrica și sunt depunse toate eforturile pentru a minimiza impactul acestui incident pentru partea de producție.

Hidroelectrica va informa publicul în mod transparent asupra cauzelor incidentului și va furniza informații actualizate pe măsură ce acestea devin disponibile.

Funcționarea sistemului energetic național nu a fost afectată de incident.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1 a fost stins. Nu sunt victime. Hidroelectrica asigură că va informa în mod transparent asupra cauzelor”

  1. Dacă a fost stins atât de repede, atunci este puţin probabil ca incediul să fi fost la o unitate mare de transformare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *