Incident la Centrala Iernut. Canalul de evacuare a apei uzate a fost izolat

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Incident la Centrala Iernut. Canalul de evacuare a apei uzate a fost izolat

O defecțiune a separatorului de ulei care etanșeizează una dintre evacuările uleiului rezidual folosit pentru funcționarea Centralei Iernut a dus la o scurgere accidentală a unei cantități de ulei. Potrivit Romgaz, aceasta nu conține substanțe toxice pentru mediu (PCB – produși bifenili policlorurați), așa cum rezultă din fișele tehnice ale uleiurilor utilizate la CTE Iernut.

S.N.G.N. Romgaz a informat vineri, 13.04.2018, că echipele specializate ale companiei au intervenit pentru etanșeizarea unei instalații de evacuare a apelor uzate folosite în cadrul centralei electrice de la Iernut, după ce o cantitate de apă uzată conținând cca. 20-30 litri de ulei rezidual s-a scurs accidental în râul Mureș. Sâmbătă, 14 aprilie, s-a reușit izolarea canalului de evacuare a apei uzate utilizată la centrala de la Iernut. La fața locului sunt efectuate în prezent lucrări de curățare a canalului de evacuare a apei uzate în râul Mureș, pentru a fi înlăturate toate urmele de ulei, astfel încât să fie prevenit orice pericol de scurgere accidentală de ulei residual, se precizează într-un comunicat al Romgaz.

Din datele actuale, cantitatea deversată în râul Mureș, volum emulsie apă/ulei, este de cca.1m3, iar zona este monitorizată împreună cu echipele de la I.S.U. Mureș, Garda de Mediu Mureș, Apele Române şi Agenția pentru Protecția Mediului Mureș.

Operațiunea de remediere a situației s-a realizat în prezența reprezentanților Gărzii de mediu Mureș, fiind închisă instalația respectivă şi utilizându-se baraje absorbante special pregătite pentru aceste situații. Nu au fost constatate scurgeri care să afecteze sănătatea publică, flora sau fauna râului Mureș, se precizează într-un comunicat al companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *