InnoEnergy caută cele mai bune startup-uri, companii în creștere și IMM-uri din România și CEE care să aplice la programul PowerUp! Repom și PATRES fac parte din consorțiul care are rolul de hub al acestui organism european

Publicat pe Categorii Business, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii InnoEnergy caută cele mai bune startup-uri, companii în creștere și IMM-uri din România și CEE care să aplice la programul PowerUp! Repom și PATRES fac parte din consorțiul care are rolul de hub al acestui organism european
  • Înscrierile pentru PowerUp! Challenge pot fi făcute până pe 5 martie 2020 pe site-ul InnoEnergy: https://powerup.innoenergy.com

EIT InnoEnergy, fondul de impact pan-european, caută cele mai bune startup-uri, companii în creștere și IMM-uri din România și CEE care să aplice la programul PowerUp! oferind astfel oportunitatea unor investiții de zeci de milioane de euro.

Competiția PowerUp! Challenge reprezintă o oportunitate pentru entitățile din Europa Centrală și de Est (CEE) de a deveni următorul unicorn din portofoliul InnoEnergy. Provocarea este deschisă antreprenorilor aflați în toate etapele de dezvoltare ale unui business. Acestea pot fi de la faza de idee, în căutare de noi clienți până la cea de expansiune pe piață. Verticalele tematice sunt: energie, mobilitate, cleantech, orașe inteligente, dar provocarea este deschisă pentru toate propunerile de proiecte originale, potrivit unui comunicat transmis InvesTenergy.

În exclusivitate pentru startup-urile eligibile, InnoEnergy organizează o competiție cu premii în bani de până la 65.000 € care pot primi și titlul de Startup of the Year. Alte beneficii includ participarea la Business Bootcamps©, axându-se pe sprijinul substanțial al unor experți internaționali, concentrându-se pe teme precum planificarea afacerilor, abilități de prezentare, proprietate intelectuală.

Înscrierile pentru PowerUp! Challenge pot fi făcute până pe 5 martie 2020 pe site-ul InnoEnergy: https://powerup.innoenergy.com

Începând cu septembrie 2019, InnoEnergy este reprezentată în România de
consorțiul coordonat de Iceberg și completat de partenerii săi, Green Energy Innovative Biomass Cluster, Repom și PATRES, având rolul de hub al acestui organism european. Sediul InnoEnergy Hub România este situat în Brașov și are și un birou în București.

EIT InnoEnergy urmărește creșterea ratei de succes a startup-urilor și dezvoltarea în continuare a companiilor de tip scale-up și a IMM-urilor prin investiții financiare și furnizarea de cunoștințe din partea experților din industrie și sprijin din partea rețelei de parteneri.

InnoEnergy este co-creator, investitor inteligent și un catalizator pentru antreprenorii care doresc să aibă un impact global și să trăiască într-un mediu sustenabil. Companiile care reușesc să se alăture rețelei InnoEnergy vor beneficia de: îmbunătățirea produselor, dezvoltare și programe-pilot, strategii de comercializare, introducere și extindere pe piața internațională, dar și de oportunități de finanțare ulterioare.

Unul dintre cele mai bune exemple de investiții inteligente ale InnoEnergy este Northvolt, cel mai mare producător de baterii litiu-ion din Europa, cu o evaluare actuală de 1,6 miliarde de euro. La începutul anului 2016, înainte de a deveni o companie cunoscută, doi dintre foștii manageri executivi Tesla, Peter Carlsson și Paolo Cerruti, s-au adresat către InnoEnergy pentru sprijin. În comparație cu modalitățile convenționale din Asia folosite pentru producția de baterii, Northvolt, este orientat pentru excelența tehnologică bazată pe energie curată. Recent, Northvolt a primit 350 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții și construiește în prezent cele mai mari două fabrici de baterii bazate pe energie verde, Northvolt Ett, în Skellefteá, în apropiere de Cercul Arctic și Northvolt Zwei, în Saxonia Inferioară a Germaniei.

Despre EIT InnoEnergy

EIT InnoEnergy este motorul de inovare pentru energie durabilă în Europa. Investim în inovație și susținem fiecare etapă a călătoriei – de la sala de clasă până la clientul final. Cu ajutorul rețelei noastre de parteneri am construit conexiuni în Europa, reunind inventatori și reprezentanți ai industriei, absolvenți și angajatori, cercetători și antreprenori, afaceri și piețe.

Lucrăm în trei domenii esențiale ale mixului de inovare:

• Educație pentru a contribui la crearea unei forțe de muncă informate și ambițioase care să înțeleagă cerințele durabilității și nevoile industriei

• Proiecte de inovare pentru a reuni idei, inventatori și industria pentru a crea tehnologii atractive din punct de vedere comercial, care să ofere clienților rezultate reale

• Servicii de creare a afacerilor pentru a sprijini întreprinzătorii și start-up-urile care fac posibilă extinderea ecosistemului energetic al Europei cu ofertele lor inovatoare.

Aducerea acestor discipline împreună maximizează impactul fiecăreia, accelerează dezvoltarea soluțiilor pregătite să intre pe piață și creează un mediu fertil în care să putem vinde rezultatele inovatoare ale muncii noastre. InnoEnergy a fost înființată în 2010 și este susținută de Institutul European de Inovație și Tehnologie (EIT).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *