Investiții de 5 miliarde lei în rețeaua electrică de transport  în următorii 10 ani

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Investiții de 5 miliarde lei în rețeaua electrică de transport  în următorii 10 ani

Planul de dezvoltare a rețelei electrice de transport (RET) pe următorii 10 ani  a fost aprobat de  Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE). Investițiile planificate se ridică la aproximativ 5 miliarde de lei, fără să includă racordarea la rețea a noilor utilizatori, se precizează într-un comunicat al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica transmis Bursei de Valori București (BVB).

consumenergie

Planul de Dezvoltare a RET pentru perioada 2016 — 2025 stabilește direcțiile prioritare în ceea ce privește efectuarea investițiilor, respectiv extinderea RET prin construcția de linii noi și retehnologizarea stațiilor existente, creșterea capacității de interconexiune, creșterea capacității de transport între zona de est (Dobrogea) și restul Sistemului Energetic Național (SEN) interconectat, siguranța alimentării consumului din zone deficitare și retehnologizarea și modernizarea stațiilor existente.

La finalul anului 2025, Transelectrica ar urma să opereze un parc de echipamente adus la zi din punct de vedere tehnologic, cu grad înalt de fiabilitate și eficiență energetică.

Proiectele declarate de interes comun european se regăsesc în Planul European pe 10 ani de dezvoltare a rețelei de transport al energiei electrice ‘Ten-Year Network Development Plan (TYNDP) 2014′, respectiv în Planul de dezvoltare a RET perioada 2016 — 2025’, se specifică în informarea către BVB.

Valoarea totală a investițiilor planificate este estimată la circa 5 miliarde lei și nu include investițiile de racordare la RET a noilor utilizatori, finanțarea acestor investiții fiind asigurată prin tariful de racordare plătit de utilizatorul racordat.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *