Iohannis: România și-a asumat noi angajamente în domeniul securității nucleare

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Iohannis: România și-a asumat noi angajamente în domeniul securității nucleare

România și-a asumat patru angajamente noi în domeniul securității nucleare, a anunțat președintele Klaus Iohannis, după Summitul securității nucleare.

klaus-iohannis

„Am anunțat o serie de noi angajamente pe care România și le-a asumat cu acest prilej, și anume: consolidarea capacităților naționale pentru investigații criminalistice în domeniul nuclear, îmbunătățirea transportului materialelor nucleare și radioactive prin implementarea unui sistem pilot de depistare a circulației și transportului substanțelor radioactive, dezvoltarea și implementarea unui curs național de training pe tema culturii securității nucleare și o nouă contribuție voluntară la fondul de securitate nucleară al Agenției Internaționale pentru Energia Atomică (AIEA)”, a declarat președintele Iohannis, citat de Agerpres.

În opinia sa,  regiunea Mării Negre este crucială nu doar pentru securitatea regională, ci și pentru cea euroatlantică în ansamblu. Este foarte important că România are un program clar și face parte din grupul restrâns al statelor cu capacități nucleare relevante posesoare ale întregului ciclu al combustibilului nuclear, a subliniat șeful statului, scrie Agerpres.

„Statele participante au confirmat la cel mai înalt nivel voința politică de a continua eforturile în domeniul securității nucleare și prevenirii terorismului nuclear. Am convingerea că mesajele și acțiunile țării noastre exprimate sau reconfirmate la Washington vor contribui la menținerea profilului internațional al României de stat cu o politică nucleară responsabilă și recunoscută ca atare în plan internațional”, a concluzionat Iohannis.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.