IRE sprijină studenți români pentru Premiul 2016 Eurelectric

Publicat pe Categorii CSR, Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica IRE sprijină studenți români pentru Premiul 2016 Eurelectric

La Convenția și Conferința Eurelectric de la Vilnius, 6-7 iunie 2016, ca în fiecare an, studenții români pot concura pentru Premiul 2016 Eurelectric. Tema din acest an este “E-LECTRICITY: THE POWER SECTOR GOES DIGITAL”. Prezentarea studenților va putea fi foarte interesantă, un film video sau animație centrată pe un mesaj politic legat de tema conferintei, cea mai bună lucrare urmând să fie votată în plenul conferinței de către toți participanții, spune Ovidiu Pop, Președinte IRE (Institutul Național Român pentru Studiul Amenajării și Folosirii Surselor de Energie), asociație ce reprezintă industria energetică română la Eurelectric.

vilnius2016

La convenţia şi conferinţa Eurelectric Berlin din 2015, 3 studenţi români din Bucureşti şi Iaşi au participat la Premiul 2015 Eurelectric cu un eseu de o pagină cu titlul “Dinozaurii trecutului sau inovatorii viitorului?”. Sunt mândru că IRE a făcut posibilă participarea acestor studenți, bineînţeles cu sprijinul companiilor CN Transelectrica, E.ON Romania şi CEZ România, cărora le mulţumesc şi pe această cale, afirmă Ovidiu Pop.

Reprezentantul IRE face un apel la companii să susțină prezența unor studenți la conferința Eurelectric Vilnius  din acest an. Organizatorii au transmis invitațiile de participare și cerințele tehnice la toate Universitățile tehnice din țară, la companii și societăți. În acest an, se va acorda și Premiul industrie – start-up-uri, pentru prezentarea unei tehnologii sau unui proiect inovator, care este / va contribui la „revoluționarea” sectorul energiei electrice. Compania câștigătoare va fi selectată de către publicul prin vot direct, electronic.

Evenimentul Eurelectric 2016, axat pe digitalizarea sectorului energetic, va examina provocările, complexitatea și implicațiile unei economii digitalizate pentru consumatori, cât și pentru industrie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *