Iulian Iancu atenţionează: Cod Roșu la alimentarea centralizată cu apă caldă și căldură

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Iulian Iancu atenţionează: Cod Roșu la alimentarea centralizată cu apă caldă și căldură

• Legea energiei termice, cel mai sensibil subiect de pe agenda energetică a ţării

România se află sub Cod roșu în privința alimentării cu apă caldă și căldură în sistem centralizat iar noua lege a energiei termice reprezintă cel mai sensibil subiect de pe agenda energetică a țării, consideră Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților.

‘Noua lege a energiei termice este cel mai sensibil subiect din domeniul energetic de azi, respectiv alimentarea cu energie termică în sistem centralizat. Cred că azi suntem în Cod roșu privind alimentarea cu apă caldă și căldură în sistem centralizat în România. Suntem cu apa undeva foarte aproape, la vârful nasului, și foarte, foarte aproape de a ne scufunda’, a spus Iancu, la o dezbatere pe tema Legii privind energia termică, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat că, în ultimii trei ani, consumul de energie termică a scăzut cu 50% și că, în prezent, mai sunt în funcțiune, sigur, 44 de sisteme centralizate.

Potrivit lui Iancu, populația a ajuns la 42% creștere a gradului de sărăcie energetică și la limita de suportabilitate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *