Jocuri politice, cu încălcarea legii. Fără nicio legătură cu domeniul energetic, Marian Neacșu, omul lui Ponta, ales Vicepreședinte ANRE

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Jocuri politice, cu încălcarea legii. Fără nicio legătură cu domeniul energetic, Marian Neacșu, omul lui Ponta, ales Vicepreședinte ANRE

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE s-a ales cu un nou vicepreședinte. Locul Lui Henorel Soreață, care a demisionat în primăvară, este luat de Marian Neacşu, fost secretar general al PSD, în prezent membru al PRO România.

Fără audieri, într-un proces lipsit total de transparență, în care au primat doar interesele politice, parlamentarii Comisiilor de specialitate l-au votat, rapid, la conducerea ANRE pe Marian Neacșu, specialist în agriculură, fără experiență în domeniul energetic.


Sursă foto: Wikipedia

Pe lângă faptul că nu are experiența necesară pentru acest post, Neacșu are o condamnare definitivă cu suspendare, au sesizat publicațiile de specialitate, însă parlamentarii au făcut cum le-au dictat șefii de partid. Practic, PSD a cedat partidului lui Victor Ponta funcția de vicepreședinte ANRE. Potrivit CV-ului, Marian Neacșu este Chestor al Camerei Deputaţilor din februarie 2016 și Vicepreședinte al Comisiei pentru politică economică din 2014. A condus mai multe firme, precum: Estrella (se ocupă de cultivarea cerealelor), Morăritul, Morărit și Panificație, Ceres etc. Din 2001, a deținut funcții politice și a avut activități în administrația publică și centrală.

La audierile programate pentru astăzi, 26 iunie, dar care nu s-au ținut, a fost prezentă doar jurnalista Gabriela Moroianu, ce deține o experiență îndelungată în domeniul energetic. Un al treilea candidat înscris  a fost Costin Mihai, vicepreşedinte al Romanian Energy Center.

Citește și: https://www.investenergy.ro/audieri-peste-noapte-la-parlament-pentru-un-post-de-vicepresedinte-anre-vacant-dupa-demisia-lui-soreata/

Alegerea lui Neacșu s-a făcut cu încălcarea legii, dar cine să-i tragă la răspundere pe aleșii poporului. Astfel, conform legii, trebuia parcursă o procedură de selecție, iar candidatul pentru postul de vicepreședinte ANRE trebuie să aibă, printre altele, experiență în funcții de conducere de cel puțin 5 ani în domeniul energetic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *