KMG, despre atacul cibernetic din 7 martie: Operațiunile IT – parțial restaurate, activitatea rafinăriilor Petromidia și Vega nu a fost afectată

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic KMG, despre atacul cibernetic din 7 martie: Operațiunile IT – parțial restaurate, activitatea rafinăriilor Petromidia și Vega nu a fost afectată

Pe fondul incidentului din 7 martie, KMG  a decis pentru protejarea datelor cliențiilor săi să suspende temporar funcționarea serviciului Fill&Go în stațiile Rompetrol. În toată această perioadă, activitatea benzinariilor Rompetrol s-a desfășurat normal, clienții avand la dispoziție opțiunea platii in numerar sau prin card bancar.

Operațiunile specifice sistemelor IT din cadrul KMG –Rompetrol au fost parțial restaurate în urma atacului cibernetic complex, de tip ransomware, care a avut loc pe 7 martie. Echipa internă de specialiști cu suportul colaboratorilor noștri este în curs de finalizare a restaurării platformelor digitale la nivelul întregului Grup.

În acest moment, serviciul Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice este funcțional în România, respectiv alimentarea prin card și prin inel.

Remedierea acestor sisteme a fost prioritară pentru noi, având în vedere impactul asupra activității clienților și partenerilor noștri de afaceri. Dorim să mulțumim tuturor pentru răbdarea și intelegerea situației și vă asigurăm că este un efort neîntrerupt pentru remedierea situației, au transmis reprezentanții companiei.

Activitatea operațională a rafinăriilor  Petromidia și Vega nu a fost afectată de acest atac cibernetic, iar în perioada 11 martie – 3 aprilie  se desfășoară revizia tehnologică planificată. În toată această perioadă, compania va continua să își onoreze obligațiile contractuale, livrările de produse petroliere către clienți urmând a fi asigurate din stocurile proprii sau cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG Internațional, se specifică în comunicatul companiei.

Reprezentanții KMG se declară optimiști în ce privește implementarea cu succes a tuturor măsurilor de restabilire a sistemelor digitale, compania având deja instalată la nivelul serverelor o soluție de securitate cibernetică complexă. De asemenea, am fost luate măsuri suplimentare de securizare a datelor recuperate.

Pe parcursul acestui demers, compania a  furnizat autorităților responsabile informațiile necesare și utile care să contribuie la prevenirea unor astfel de situații la nivel local, având în vedere creșterea numărului de amenințări cibernetice, pe fondul intensei digitalizări din ultimii ani.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *