KMG International va opera 20% din producția cel mai mare zăcământ în exploatare din Kazakstan

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic KMG International va opera 20% din producția cel mai mare zăcământ în exploatare din Kazakstan

Grupul KMG International, prin KMG Trading, a gestionat în numele KazMunayGas (KMG) procesul de selecție a Vitol, companie care va achita în avans 3 miliarde de USD pentru viitoare livrări de țiței din participația de 20% a KMG în perimetrul Tengiz (cel mai mare zăcământ în exploatare din Kazakstan, cu o producție de 26.7 milioane tone de țiței în 2014, raportat la 80.8 milioane tone – nivel atins de Kazastan anul trecut). Cu sediul in Olanda, Vitol este unul din cei mai importanți traderi de materii prime și produse petroliere la nivel mondial.

“Rezultatele și experiența acumulată de KMG International în operațiunile de trading au susținut implicarea noastră în coordonarea acestui important și complex proiect pentru unicul nostru acționar – KazMunayGas, contribuind astfel și la consolidarea exporturilor de țiței din Kazahstan prin divizia noastră de trading. KMG Trading operează anual circa 14 milioane tone de materii prime și produse finite, iar aceasta expertiză și capacitate ne determină să fim un promotor al industriei de petrol din Kazahstan la nivel global și un pilon de stabilitate al sectorului energetic din regiunea Mării Negre și a Mării Mediterane”, declară Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International.

În perioada următoare, KMG Trading împreună cu reprezentanții KMG, Vitol și Tengizchevroil vor începe pregatirea documentelor necesare finalizării acestei importante tranzacții pentru KMG. Potrivit estimărilor, KMG va fi capabilă să atragă prima tranșă în termen de 2-4 luni.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *