Mai multe benzinării Rompetrol și centrală de cogenerare la Petromidia

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Mai multe benzinării Rompetrol și centrală de cogenerare la Petromidia

KMG International (KMGI), fostul Grup Rompetrol, anunță noi investiții în România. Vrea să îşi extindă reţeaua de benzinării Rompetrol din România şi să construiască o centrală de cogenerare pe platforma Petromidia. Cele două proiecte vor crea 2.000 de locuri de muncă, potrivit reprezentanților companiei.

”KMGI a identificat deja cel puţin două proiecte majore care pot fi dezvoltate în perioada următoare şi care vor influenţa pozitiv economia României prin crearea directa a aproximativ 2.000 de locuri de muncă. Acestea se referă la extinderea reţelei de benzinării pe piaţa locală şi construcţia unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia”,se precizează într-un comunicat al companiei.

Preşedintele directoratului KazMunayGas – compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, Sauat Mynbayev, s-a întâlnit marţi, 19 iunie, la Bucureşti, cu ministrul Energiei, Anton Anton. KazMunayGas (KMG) este unicul acţionar al KMG International (KMGI). În cadrul întrevederii, preşedintele KMG a prezentat performanţele financiare ale activităţii Rompetrol în România obţinute în urma recordurilor istorice de producţie si planurile companiei de a îşi întări poziţia atât pe plan local, cât şi regional. În acest context, s-a discutat şi despre modalităţile de sincronizare a eforturilor de dezvoltare regională ale KMGI cu planurile României de a deveni un hub energetic în zona Mării Negre.

”Vom continua să investim în sectorul energetic românesc, vom continua să fim unul dintre cei mai mari producători şi exportatori ai ţării, vom continua să lucrăm pentru îmbunătăţirea celor mai importante sectoare sociale ale României şi, de asemenea, pentru păstrarea oamenilor valoroşi în ţara”, a afirmat Sauat Mynbayev, citat în comunicatul transmis de KMGI.

În cadrul discuţiei cu oficialii ministerului Energiei, KMG şi-a exprimat angajamentul ferm de a-şi respecta toate obligaţiile asumate în Memorandumul de Întelegere semnat cu statul român. Una dintre cele mai importante prevederi ale acestuia se referă la crearea fondului mixt de investiţii româno-kazah, care va avea o durată de şapte ani şi un nivel investiţional estimat de aproximativ 1 miliard de dolari.

KazMunayGas este unicul actionar al KMG International (fostul Grup Rompetrol), un grup petrolier care deţine şi desfăşoară operaţiuni majore în domeniile rafinare, petrochimie, retail şi trading pe 11 pieţe de bază. Investiţiile KMG în KMG International se ridică la peste 4 miliarde de dolari, suma care include şi valoarea preluării integrale a pachetului de acţiuni.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *