Korea Hydro&Nuclear Power și Candu Energy vor depune ofertă pentru modernizarea reactorului 1 de la Cernavodă

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Korea Hydro&Nuclear Power și Candu Energy vor depune ofertă pentru modernizarea reactorului 1 de la Cernavodă

Compania Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP), o firmă controlată de statul sud-coreean, a anunţat că a semnat un acord cu grupul canadian Candu Energy Inc. pentru a accelera pregătirile în vederea depunerii unei oferte la licitaţia care va fi organizată pentru modernizarea reactorului 1 de la Cernavodă, informează agenţia Yonhap, citată de Agerpres.

KHNP a precizat că a semnat un contract de servicii de inginerie cu Candu, în conformitate cu obiectivul lor de a participa la modernizarea reactorului 1 a centralei nucleare de la Cernavodă (România). Proiectul vizează înlocuirea unor componente cheie şi construirea infrastructurii necesare care vor permite reactorului 1 de la Cernavodă să mai funcţioneze timp de încă 30 de ani, scrie Agerpres.

„Prin acest proiect, ne aşteptăm la o consolidare a cooperării între Coreea de Sud şi România în domeniul energiei nucleare”, a declarat directorul general de la KHNP, Whang Joo-ho, care a adăugat că firma îşi va concentra eforturile pe câştigarea contractului care va fi scos la licitaţie în acest an, citează agenţia Yonhap.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *