La Hidroelectrica, continuă provizoratul. Se pregătește un nou CS pentru 4 luni. Ministerul Energiei întarzie cu selecția noilor supraveghetori conform OUG 109

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal La Hidroelectrica, continuă provizoratul. Se pregătește un nou CS pentru 4 luni. Ministerul Energiei întarzie cu selecția noilor supraveghetori conform OUG 109

Starea de provizorat continua la Hidroelectrica. Se pregateste alegerea unui nou Consiliu de Supraveghere, cu un mandat de 4 luni. Sau poate va fi pastrat actualul CS. Depinde de decizia actionarilor, care au fost convocati in AGOA in data de 4 mai.

Ministrul Energiei, Anton Anton, a surprins cu o declarație de zile mari referitor la Hidroelectrica, in primele luni de mandat: „După părerea mea, este cam devreme să vorbim de Hidroelectrica la bursă. A trecut printr-o boală destul de grea și a ieșit din boala asta grea, a scăpat, dar ca orice persoană bolnavă a ieșit ușor slabită. Eu cred că pentru a ajunge la bursă, Hidroelectrica trebuie să devină mai atractivă, să pună carne pe ea, să se mai îngrașe ”,  a afirmat ministrul. Dupa astfel de declaratii, ne asteptam ca la Hidroelectrica, actionarul majoritar sa decida in spiritul si cu respectarea OUG 109 si sa grabeasca selectia pentru desemnarea membrilor CS asfel incat  sa nu mai continue provizoratul…Dar, ce atata graba, mai ales ca in provizorat pot fi desemnati cei doriti de partid.

Mandatele membrilor CS expira incepand cu data de 20 mai. Din actualul CS fac parte: Gabriel Andronache, Karoly Borbely, Dorin-Liviu Nistoran, Ioana Andrea Lambru, Andreea Negru Ciobanu, Oana Valentina Truta. Urmare  a renuntarii acestuia, actionarii vor aproba revocarea din calitatea de membru provizoriu a lui Laurentiu Dan Tudor.

Actionarii vor numi noi membri provizorii ai CS ai Hidroelectrica, in data de 4 mai, vor aproba durata manadatului pentru acestia de 4 luni si  remuneratia, egala cu de doua ori media pe ultimele 12 luni a castigului mediu brut lunar pentru activitatea desfasurata conform obiectului principal de activitate inregistrat de societate, la nivel de clasa conform clasificatiei activitatilor din econnomie, comunicat de INS.

Totodata, actionarii sunt solicitati sa aprobe si remuneratia Directoratului companiei. Propunerea este de 6 ori media pe ultimele 12 luni a castigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfasurata conform obiectului principal de activitate inregistrat de societate.

Actionarii vor aproba, in aceeasi AGOA, bugetul de venituri si cheltuieli al Hidroelectrica pe anul 2018.  Directorul General al companiei, Bogdan Badea, a anuntat o creştere a profitului brut de peste 20% in primul trimestru al anului 2018 comparativ cu trimestrul I al anului 2017. Ne aşteptăm ca profitul brut pentru primul trimestru să ajungă la peste 500 milioane lei, la o cifră de afaceri de circa 935 milioane lei, a afirmat Badea, intr-un interviu acordat Bursa.

Hidroelectrica a avut în 2017 un profit brut record de peste 1,6 miliarde de lei.

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “La Hidroelectrica, continuă provizoratul. Se pregătește un nou CS pentru 4 luni. Ministerul Energiei întarzie cu selecția noilor supraveghetori conform OUG 109”

  1. Este deosebit de ingrijorator ca toate aceste “provizorate” dureaza de un an la Nuclearelectrica Transelectrica si altele. La conferinta din februarie Ministrul Anton a fost interpelat destul de abrupt de Dl. Ovidiu Pop si a declarat ca se vor face selectiile de administratori pe criterii profesionale. Aceleasi delaratii le-a facut si predecesorul sau. Vorbim de o decredibilizare a coalitiei de guvernare cand una se declara si alta se intampla. Avem multiple incidente de exploatare, avarii, pagube si chiar victime. Nimeni nu isi asuma raspunderea si este deosebit de grav acest lucru. De probleme fundamentale de reorganizare, strategie, investitii, coruptie, recuperare prejudicii, functionarea in siguranta a SEN nu vorbeste nimeni. Oare cu ce se ocupa CSAT cand aici vorbim de una dintre cele mai serioase amenintari la adresa sigurantei nationale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *