Vicepremierul Borc, la întâlnirea cu sindicaliștii din energie: „Eu vreau la CE Oltenia un plan credibil de reducere de costuri”

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie
Prima Pagina Energie Electrica si termica Vicepremierul Borc, la întâlnirea cu sindicaliștii din energie: „Eu vreau la CE Oltenia un plan credibil de reducere de costuri”

Ministrul Grigorescu a sesizat: “Atunci când se vorbește despre fragilitatea companiilor din energie, se operează de cele mai multe ori cu zvonuri sau informații fără fundament”

„Reducerea costurilor nu înseamnă numai disponibilizări. Înseamnă, în ultimul rând, disponibilizări. Eu vreau la CEO, și mă uit la dumneavoastră, la conducere, să veniți cu un plan credibil de reducere de costuri”, a declarat vicepremierul Costin Borc.

DSC_0346

Foto: sursa Ministerul Energiei

Oficialii Ministerului Energiei și Economiei s-au întâlnit astăzi cu liderii sindicatelor din energie. Întrevederea face parte din seria de întâlniri bilunare programate  cu liderii sindicali din domeniul energiei. La discuții au participat: vicepremierul Costin Borc, ministrul Economiei, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, secretarul de Stat Corina Popescu. De asemenea, la discuții a participat și directorul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică.

„Atunci când se vorbește despre fragilitatea companiilor din energie, se operează de cele mai multe ori cu zvonuri sau informații fără fundament. Dar aș vrea să ne uităm în istoria recentă și să vedem cine și ce a făcut în energie și, mai ales, cu ce rezultate. Am auzit multe voci politice care descoperă realitatea cu uimire astăzi, după ce au avut la dispoziție toate mijloacele necesare pentru a face ceea ce trebuia făcut. Și nu au făcut pentru că ne-au lăsat companii vulnerabilizate și decapitalizate. Sunt de acord cu punctul de vedere al sindicatelor atunci când subliniază suntem într-o zonă de securitate națională. Ce e nevoie în mod imperativ este să nu mai folosim zvonuri ca instrumente economice și să revenim la principiile corecte ale guvernanței corporative. Dacă nu facem noi, nu ne va ajuta nimeni. Aceste companii nu se salvează cu ajutorul discursurilor politice”, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei, în cadrul întâlnirii cu liderii sindicali.

La întâlnire, s-a discutat și despre situația Complexului Energetic Hunedoara și a Companiei Națională a Uraniului, reprezentanți ai sindicatelor din cadrul acestor companii fiind prezenți la întâlnire.

Sindicaliștii au cerut întâlnire și cu reprezentanții ANRE pentru a discuta situația producătorilor

Liderii sindicali au solicitat o întâlnire cu reprezentanți ai ANRE, pentru a discuta o serie de chestiuni care îi preocupă. „Îngrijorarea noastră e că, deși producătorii de energie au tot mai multe probleme, traderii sunt din ce în ce mai bine. Avem nevoie de o intervenție a Autorității de Reglementare pentru a nu continua în situația asta”, a declarat Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa.

Atât ministrul Energiei, Victor Grigorescu, cât și vicepremierul Costin Borc au fost de acord că este necesar ca la masa discuțiilor să fie reprezentată și ANRE. Astfel, în cadrul discuțiilor de marți, 10 mai, s-a hotărât ca în perioada următoare să fie stabilită și o întâlnire la care vor fi invitați să participe reprezentanți ANRE, Transelectrica, dar și liderii celor două comisii de industrie din Parlament, se menționează în comunicatul Ministerului Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.