La Nuclearelectrica, administratorii – selectați de CA, nu de Ministerul Energiei

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic La Nuclearelectrica, administratorii – selectați de CA, nu de Ministerul Energiei

La solicitarea Ministerului Energiei, acționarii Nuclearelectrica vor aproba, în ședința AGOA din 25 aprilie, declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație conform prevederilor OUG 109/2011. Procedura va fi derulată de Consiliul de Administrație al SNN, nu de Ministerul Energiei, așa cum era prevăzut într-o hotărâre A AGOA din septemebrie 2017.

Ordinea de zi a AGOA a fost completată la cererea Ministerului Energiei cu două puncte suplimentare, respectiv:

  • Încetarea aplicabilității hotărârii adunării generale ordinare a acționarilor nr.7/28.09.2017, rezolutia nr.3, respectiv: ,,Aprobarea declanșării procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administratie al SN Nuclearelectrica S.A în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011, cu modificările și completările ulterioare. Procedura de selecție a șase (6) membri ai Consiliului de Administrație ce vor fi desemnați de către acționarul Statul român în vederea alegerii în adunarea generală a acționarilor, va fi derulată de către Ministerul Energiei în calitate de autoritate publică tutelară, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(3) si alin (4) din OUG nr 109/2011, cu modificările si completările ulterioare”.
  • Aprobarea declanșării procedurii de selecție a administratorilor Societății Naționale Nuclearelectrica S.A conform prevederilor OUG 109/2011, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.111/2016. Procedura va fi derulată de Consiliul de Administrație al Societății Naționale Nuclearelectrica S.A”.

Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *