La OMV Petrom se alege un nou Consiliu de Supraveghere în aprilie. Remunerație netă neschimbată: 20.000 euro pe an/membru

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal La OMV Petrom se alege un nou Consiliu de Supraveghere în aprilie. Remunerație netă neschimbată: 20.000 euro pe an/membru
  • CS a înființat Comitetul Prezidențial și de Nominalizare: 2.000 euro pe ședință pentru fiecare membru. Remunerație suplimentară de 4.000 euro/ședință pentrumembrii Comitetului de Audit

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor va alege, în ședința  din 25 aprilie, noi membri în Consiliul de Supraveghere (CS) al OMV Petrom, pentru un mandat de 4 ani, respectiv până la data de 28 aprilie 2021.

Mandatul celor 9 membri – Rainer Steele (Președinte), Reinhard Florey (vicepreședinte – membru interimar), Daniel Turnheim (membru interimar), Jachen Weise (membru interimar),  Manfred Leitner, Johann Pleininger, George Băeșu, Dan Manolescu, Joseph Bernhard Mark Mobius – membri, expiră la data de 28 aprilie 2017. Potrivit legislației, candidații pentru pozițiile de membri ai CS pot fi nominalizați de membrii actuali ai  CS sau de către acționarii OMV Petrom. Deocamdată, lista cu nominalizările nu este publică.

Acționarii companiei sunt solicitați să aprobe și remunerația membrilor Consiliului de Supraveghere pentru 2017. Potrivit unei Note AGOA, semnată de Președintele Directoratului Mariana Gheorghe, se propune o remunerație netă de 20.000 euro pe an pentru fiecare membru din Consiliul de Supraveghere.

Săptămâna trecută, CS a decis să înființeze un Comitet Prezidențial și de Nominalizare pe lângă Comitetul de Audit existent. Pentru membrii acestor Comitete, se propune spre aprobare acționarilor acordarea unei remunerații suplimentare nete de 4.000 euro pe ședință pentru fiecare membru al Comitetului de Audit. Membrii Comitetului Prezidențial și de Nominalizare vor fi recompensați cu o remunerație netă pe ședință de 2.000 euro/membru.

În nota AGOA se precizează că remunerațiile propuse pentru membrii CS și ai Comitetului de Audit au același cuantum ca cele aprobate de către acționari anul trecut. Diferența dintre valoarea remunerației suplimentare propusă a fi acordată membrilor Comitetului de Audit și cea propusă a fi acordată membrilor Comitetului Prezidențial și de Nominalizare se datorează faptului că cele două comitete au atribuții și responsabilități diferite.

OMV Petrom a anunțat realizarea unui profit de un miliard lei în 2016 și obiective ambițioase: investiții de 1 miliard euro/an și o rată de înlocuire a rezervelor de 100% în anul 2021. Mariana Gheorghe, CEO a declarat la prezentarea rezultatelor preliminare consolidate, în luna februarie: „Avem o nouă strategie. Vom conduce compania pe un alt nivel superior de ambiție în următorii 5 ani și mai departe” .

Citiți și:  OMV Petrom, profit de un miliard lei în 2016. Se vor da dividende acționarilor. Mariana Gheorghe, CEO: “Avem o nouă strategie. Vom conduce compania pe un alt nivel superior de ambiție în următorii 5 ani și mai departe”

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *