La SUMMIT-UL G7, Enel a instalat 50 de stații de încărcare pentru mașini electrice

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Evenimente, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica La SUMMIT-UL G7, Enel a instalat 50 de stații de încărcare pentru mașini electrice

Enel este prezent la summit-ul G7 din Taormina cu două inițiative în zona de mobilitate electrică: prima iniţiativă constă în instalarea în centrul istoric al orașului sicilian a 15 stații de reîncărcare destinate mașinilor electrice de mici dimensiuni. Mai mult, în piața „9 Aprile” din Taormina, Enel prezintă tehnologia vehicle-to-grid (V2G), care permite mașinilor electrice să distribuie energia pe care nu o folosesc în rețea.

Vizitatorii și participanții summitului au oportunitatea de a asista la demonstraţia de aprindere a unui perete LED prin distribuirea înapoi în reţea a energiei stocate şi neutilizate de Nissan Leaf, automobilul electric conectat la coloana V2G a Enel.

“Datorită sistemului de încărcare V2G, maşinile electrice pot juca un rol foarte important în sistemul electric. Nu numai că sunt încărcate cu energia necesară pentru a se deplasa, dar devin, în aceeaşi măsură, sisteme de stocare conectate la rețea. Atunci când sunt parcate, mașinile pot echilibra rețeaua, returnând energia neutilizată, unde și când este nevoie. Tehnologia V2G contribuie, așadar, la dezvoltarea mobilității electrice și a fluxurilor neprogramate de energie, cum este spre exemplu, energia produsă din surse regenerabile, pentru care acum există o soluție în ceea ce privește stocarea și utilizarea ei. Tehnologia este benefică pentru sistemul electric, mediul înconjurător și posesorii de mașini, care își pun vehiculul în folosul rețelei”, se precizează într-un comunicat transmis de Enel.

Pentru prima dată în lume, Enel și Nissan testează operaționalitatea sistemului V2G cu ajutorul celor peste 80 de stații de reîncărcare din Italia, Danemarca, Marea Britanie, Germania și Franța.

Potrivit reprezentanților Enel, mobilitatea pășește într-o eră mai sustenabilă și mai eficientă. Maturitatea tehnologiilor de stocare a energiei, răspândirea tot mai mare a surselor de energie regenerabilă și a rețelelelor inteligente de distribuție, alături deprovocările lansate de schimbările climatice, transformă mașina electrică în emblema mobilităţii noului mileniu. Enel, cu abordarea sa „Open Power“, în care inovația și sustenabilitatea sunt elementele-cheie care stau la baza grupului şi a strategiei sale de business, joacă un rol fundamental în zona de e-mobility, se afirmă în același comunicat.

Pe 26 și 27 mai, Italia  găzduiește reuniunea liderilor G7. Summitul se concentrează pe economia globală, politica externă, securitatea cetățenilor și sustenabilitatea mediului. Tema președinției italiene a G7 din 2017 este „Crearea bazelor unei încrederi reînnoite”. Președinția subliniază faptul că guvernele ar trebui să adopte politici care să vizeze îndeplinirea așteptărilor cetățenilor.

Summitul G7 este un forum care joacă un rol important în conturarea unor răspunsuri globale la provocările globale, în completarea coordonării economice globale asigurate de G20. Acesta reunește lideri din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit, Statele Unite și UE.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.