Lecție de transparență: Ministerul Energiei și-a prezentat companiile din subordine și pe managerii acestora

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential
Prima Pagina Energie Electrica si termica Lecție de transparență: Ministerul Energiei și-a prezentat companiile din subordine și pe managerii acestora

Ministrul Victor Grigorescu s-a ținut de cuvânt și a transmis presei lista companiilor pe care le are in subordine, numărul de acțiuni pe care le detine la acestea, directorii generali ai societăților, precum și componența Consiliilor de Administratie sau de Supraveghere.

Vezi lista AICI

496dfcebca2c327eb0b6464eb00aeb9f

Astfel, Ministerul Energiei este acționar majoritar la 23 de companii, și anume: Oil Terminal , Conpet , Romgaz, Electrocentrale Grup , Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, Uzina Termoelectrica Midia, Hidroelectrica , Nuclearelectrica , Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie -SAPE, C.N.Uraniului, RAAN etc.

Din totalul celor 23 de companii, 9 sunt în insolvență, divizare-lichidare sau faliment. Este vorba despre: Hidroelectrica-insolvență, Petrotrans-faliment, Termoelectrica-dizolvare și lichidare voluntară, SN Carbunelui-faliment, CN Huilei-faliment, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare Drobeta Turnu Severin- insolvență etc.

La companiile OMV Petrom, Rompetrol Rafinare, GDF Suez Energie, E.ON Energie România, Electrica, ministerul detine pachete minoritare de actiuni.

„Am hotărâ ca această listă să fie făcută publică tuturor jurnaliștilor, pentru ca mass-media să dispună de o imagine cât mai transparentă cu privire la managementul companiilor de stat din energie”, a declarat ministrul Victor Grigorescu, pe contul sau de Facebook.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *