Legea consumatorului vulnerabil se poate aplica. Guvernul a adoptat normele metodologice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Legea consumatorului vulnerabil se poate aplica. Guvernul a adoptat normele metodologice

Guvernul a adoptat normele metodologice pentru punerea în practică a Legii consumatorului vulnerabil, fiind astfel definite atribuţiile tuturor părţilor implicate în implementare.  A fost majorat nivelul de venituri până la care au acces la Legea consumatorului vulnerabil persoanele aflate în risc de sărăcie energetică, a anunţat ministrul Muncii, Raluca Turcan, după ședința de guvern.

„O altă măsură pe care a adoptat-o Guvernul este cea referitoare la adoptarea normelor metodologice pentru punerea în practică a Legii consumatorului vulnerabil. În felul acesta am definit atribuţiile tuturor părţilor implicate în implementarea Legii consumatorului vulnerabil. Ţin să menţionez că Legea de protecţie a consumatorului vulnerabil se completează cu ordonanţa de compensare a facturilor pentru consumatorii casnici pe care am iniţiat-o împreună cu Ministerul Energiei”, a precizat Raluca Turcan, scrie Agerpres.  

” A fost majorat nivelul de venituri până la care au acces la Legea consumatorului vulnerabil persoanele aflate în risc de sărăcie energetică. Până la 1.386 de lei pe persoană în cadrul unei familii sau 2.053 de lei pentru persoana singură pot să acceseze Legea consumatorului vulnerabil, ceea ce înseamnă, pe de o parte, subvenţionarea facturilor şi pe de altă parte un supliment la energia consumată, care de asemenea se scade din factură”, a spus ministrul Muncii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.